fbpx

Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske uputilo apel kolegama, vlastima i gostima

Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske uputilo je apel, kako je navedeno, kolegama, vlastima i gostima.
Obratili su se sa molbom da se u narednom periodu podigne maksimalno nivo zaštite u epidemiološkom smislu.

– Pošto smo označeni kao najrizičnija mesta za širenje zaraze, želimo da pokažemo maksimalnu ozbiljnost, odgvornost i predostrožnost u rešavanju ovog problema, koji se tiče celog društva. Činjenica je da smo se svi malo više opustili u proteklom periodu. Kako građani tako i pojedini ugostiteljski objekti. A i ti ugostiteljski objekti ne bi mogli raditi da nije bilo opuštenih građana, koji su posećivali te objekte, tako da krivca nije samo njihova. No, nećemo tražiti krivce, nego najbolja rešenja – navedeno je.
Dodaje se da je veoma teško raditi u ovim uslovima – sprovoditi sve mere, razmišljati o poslovanju i biti korektan prema gostu, ali i prema institucijama.

– Za nas puno znači svaka donesena mera, svaka olakšica pa čak i vremenski uslovi, jer nam je poslovanje veoma ugroženo – ističu.
Mole nadležne institucije da ih uključe u donošenje odluka.

– Naši radnici, kao i mi, žive od ovog posla i velikoj većini je to jedini izvor prihoda. Pojedini poslodavci su primorani na smanjenje plate, ili otpuštanje viška radnika. A, to verujemo nikome nije cilj – stoji u apelu.
Za razumevanje, strpljenje i poštovanje mera koje moraju da sprovode zamolili su i goste

– Zajedno poštujmo sve mere, kako bi smo našu sredinu učinili što bezbednijom za život i poslovanje. Budimo svi zajedno odgovorni, jer nam jedino tako može biti svima bolje. Tako ćemo najbezbolnije izaći iz ove situacije – zaključuje se.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!