fbpx

Udruga Pametni turizam predstavlja pametne projekte koji povezuju turizam i tehnologiju

ipad-g4e66bdc1b_1920

Udruženje Pametni turizam organizuje prvo u nizu događanja pod nazivom Pametni projekti u turizmu.

Ovo događanje biće održano u virtuelnom formatu putem EMPL platforme i namenjeno je svima koji žele čuti i inspirisati se dobrim i pozitivnim primerima te se upoznati s tehnološkim rešenjima koja su označila preokret u hrvatskom turizmu.

Key note predavanje „Koliko smo digitalni – analiza online poslovanja hrvatskih turističkih agencija“  održaće Ivan Ilijašić, predsednik Udruženja i direktor tvrtke Orioly. Ovo je prvo takvo istraživanje u Hrvatskoj i pokazuje važne rezultate koji mogu poslužiti kao smernica u daljem planiranju i poboljšanju situacije na turističkom tržištu.

Tehnologijom do održivog turističkog proizvoda

Kroz kombinaciju studija slučaja i panela u kojima će učestvovati direktori hrvatskih tehnoloških firmi, koje razvijaju digitalne turističke proizvode, osim o nadolazećim trendovima i inovacijama koje povezuju svet turizma i tehnologije, pričaće se o kolaboraciji IT firmi na zajedničkim turističkim projektima te će se kroz vlastita iskustva i rezultate pokazati kakav uticaj pametna tehnološka rešenja imaju na održivost turističkog proizvoda.

Članovi udruge Pametni turizam protekle su godine realizirali niz zanimljivih projekata s ciljem digitalnog iskoraka i ovim događajem htjeli smo pokazati kako krenuti naprijed. Ova godina je izuzetno bitna za digitalnu transformaciju hrvatskog turizma jer nam pruža mogućnosti velikih investicija. Analizom trenutnog stanja i na temelju povratnih informacija vidimo da kao turistička zemlja imamo jako puno mjesta za napredak te smo na ovaj način htjeli pokazati velik broj izvrsnih primjera koje naš turistički sektor može već sutra početi primjenjivati, sve s ciljem stvaranja boljeg turističkog proizvoda i bolje vidljivosti na globalnoj turističkoj karti”, izjavio je Ivan Ilijašić, direktor firme Orioly i predsednik udruženja Pametni turizam.

Virtuelno događanje “Pametni projekti u turizmu” održaće se 15.02.2022. s početkom u 11.00 sati. Za učestvovanje na događanju i pristup virtuelnoj platformi potrebno je prethodno se registrovati i putem ovog linka.

O udruženju Pametni turizam

Udruga Pametni turizam osnovana je 2021. godine. Njena misija je pomoći hrvatskom turizmu da strateški koristi tehnologije na korist turista i radnika, ali i da ti tehnološki projekti donose rezultate, a ne da budu svrha sami sebi.

Firme članice zajedno rade na postavljanju pametne destinacije i razvoju turizma na smislen način kreiranjem digitalnih proizvoda i rešenja koja donose vrednost celoj zajednici i osiguravaju turistima da s lakoćom istraže i dožive lokalno iskustvo.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!