fbpx

Uber predstavio rezultate ovogodišnje letnje sezone; uberove usluge u Hrvatskoj koristili turisti iz 84 zemalja

car-g27b70a006_1920

Uber je ovog leta bio jedna od najpopularnijih opcija prevoza duž Jadranske obale među brojnim međunarodnim turistima koji su posetili Hrvatsku.

Nakon prošlog leta tokom kojeg su COVID-19 i ograničenja na putovanja imali snažan uticaj na turizam, ove su se godine obalni gradovi poput Splita, Dubrovnika i Zadra, ali i Zagreba, vratili na pretpandemijske rezultate što je rezultiralo time da se potražnja za Uberom u poređenju sa podacima iz 2019. u potpunosti oporavila u celoj Hrvatskoj. 

Tako je od 1. juna do 1. septembra turisti iz 84 različite zemlje odabrali su Uber za kretanje Hrvatskom na siguran i pouzdan način. Britanci, Amerikanci i Francuzi činili su ovog leta gotovo 50 posto svih međunarodnih turista koji koriste Uber u Hrvatskoj. Osim njih, u top 10 našli su se i Poljaci, Nemci, Holanđani, Austrijanci, Česi, Portugalci i Brazilci.

Tokom celog leta beležimo pozitivne znakove oporavka zahvaljujući turistima koji se vraćaju u Hrvatsku što nam je omogućilo da pomognemo našoj zajednici vozača da se oporavi nakon što su prošlih godinu i po prošli kroz vrlo izazovne mesece. Hrvatska je za nas strateški važno tržište i želimo nastaviti raditi i pružati podršku vozačima i korisnicima”, istakla je Giovanna D’Esposito, generalna direktorica Uber za južnu Europu.

Što se tiče najpopularnijih odredišta, Split, Dubrovnik i Zagreb bili su najpopularniji među međunarodnim turistima, dok su domaći kao omiljene lokacije odabrali Zadar, Dubrovnik i Split. Unutar Splita su najposjećeniji bili Zapadna obala i središte grada, u Dubrovniku se ističu Gruž i Pile, dok su se u Zadru turisti uglavnom vozili do Puntamike, Varoša i Jazina. Zanimljivo, najduža vožnja ovog leta bila 456 kilometara dugo putovanje od Premanture do Pirovca.

Izvor: HrTurizam

Fotografije: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!