fbpx

U znak zahvalnosti – Sarajevo će subvencionisati hotelski smeštaj za 2.000 turista iz Srbije

sarajevo

Kao znak zahvalnosti na donaciji vakcina protiv koronavirusa Kantonu Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo je pripremila program subvencioniranja turističko-ugostiteljskih usluga smeštaja putem e-koda “Odmori u Sarajevu”.

Kako su rekli iz Turističke zajednice KS, ovim se Kanton Sarajevo želi simbolično odužiti Vladi Republike Srbije.

– U cilju povećanja broja dolazaka turista tokom letnje turističke sezone te oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo subvencionirat će turističko-ugostiteljske usluge smještaja na području Kantona Sarajevo za turiste iz Srbije – kažu iz Turističke zajednice KS.

Naveli su da će se subvencija provoditi putem zaštićenih e-kodova koji su namenjeni za korišćenje turističko-hotelskog smještaja za 2.000 turista, državljana Srbije, čiju listu imena dostavlja Vlada Republike Srbije.

– Osobe s dostavljene liste moći će izvršiti rezervaciju smještaja u Kantonu Sarajevo u jednom od smještajnih turističko-ugostiteljskih objekata s liste, a koji će biti izabrani putem Javnog poziva koji će objaviti Turistička zajednica Kantona Sarajevo – navode.

Istakli su da će lista odabranih smještajnih objekata biti dostupna putem online platforme “Odmori u Sarajevu”.

– Onlajn platformi integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo moći će pristupiti isključivo državljani s dostavljene liste u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smeštaja u Kantonu Sarajevo pod nazivom “Odmori u Sarajevu” – ističu.

Naglasili su da je planirano da e-kodovi budu korišteni u periodu od 1. jula do 30. decembra 2021. godine.

– Pravo učešća na Javni poziv koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smeštaj, u skladu s propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva – naglašavaju iz Turističke zajednice KS.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!