fbpx

U Zagrebu se sledeće nedelje održava 13. konferencija o održivom turizmu

conference-room-768441_1920

Klimatske promene i njihov uticaj na ekonomiju, održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje teme su o kojima će se raspravljati na ovogodišnjoj 13. konferenciji o održivom razvoju, koja će se održati 9. i 10. novembra 2021. u Zagrebu u hotelu Esplanade, s prenosom uživo putem YouTube kanala.

Konferencija o društveno odgovornom poslovanju godišnji je događaj koji okuplja stručnjake za društveno odgovorno poslovanje i održivost, korporativne menadžere i organizacijske vođe kako bi razgovarali o najnovijim trendovima u područjima društveno odgovornog poslovanja i održivosti. 

Organizator konferencije je Hrvatski poslovni savet za održivi razvoj (HR PSOR), a na njoj će učestvovati brojni domaći i strani stručnjaci, te predstavnici vodećih hrvatskih i međunarodnih kompanija, koji će govoriti o mogućnostima i očekivanjima u području održivog razvoja, te regulativama i trendovima koji se očekuju u budućem razdoblju.

Ovogodišnji program donosi niz zanimljivih panel-rasprava, a prva će biti na temu smanjenja emisija, te poslovnog prilagođenja klimatskim promenama.

Predstavnici prehrambene industrije i turizma – dva sektora za koja se predviđa da će najviše biti pogođena klimatskim promenama – odgovoriće na pitanja o okvirima unutar kojih se ekonomija mora menjati i kako brzo.

Konferencija ove godine donosi i panel-raspravu o izveštavanju o održivosti koje je novim EU regulativama i standardima izveštavanja obuhvatilo mnogo veći broj evropskih kompanija.

Prvi dan konferencije zaključiće rasprava pod nazivom Kako poslovni sektor može doprineti društvenoj pravdi?, u kojoj će brojni stručnjaci, predstavnici ministarstava i hrvatskih kompanija doneti pregled odgovornosti poslovnog sektora u pravednoj tranziciji na održivi razvoj.

Industrijska politika, posebno transformacija uslova poslovanja resursno i energetski intenzivnih industrija, tema je kojom se otvara drugi dan konferencije.

Rasprava će se povesti o tome kako će Evropski zeleni plan uticati na uslove poslovanja velike industrije, te o mogućnostima i izazovima prilagođavanja standardima održivosti.

Konferencija o održivom razvoju biće prilika i za dodelu nagrada Hrvatskog indeksa održivosti – HRIO, koji se ove godine predstavlja u novom izdanju, te je usklađen s najnovijim evropskim direktivama, globalnim standardima i Ciljevima održivog razvoja.

HRIO je metoda procene dobrovoljnih praksi održivosti hrvatskih kompanija, razvijen je u partnerstvu Hrvatskog poslovnog saveta za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatske ekonomske komore (HGK), a dodeljuje se uz podršku Hrvatskog udruženja poslodavaca (HUP).

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!