fbpx

U Vlasotoncu zainteresovani za bavljenje seoskim turizmom – Država finansira obuke za poboljšanje turističko-ugostiteljske ponude

village tourism

Pola miliona dinara odobrilo je nadležno ministarstvo Vlade Srbije Turističkoj organizaciji Vlasotinca (TOV) kako bi pomoglo realizaciju projekta koji treba da utiče na poboljšanje turističko-ugostiteljske ponude ove varoši na jugu Srbije.

Projektom su predviđene razne obuke zainteresovanih za seoski turizam, ali i vlasnika hotela, hostela, turističkih agencija kao i udruženja koja se bave planiniranjem, gljivarstvom, ekologijom i sličnim oblastima.

Ukupna vrednost svih planiranih aktivnosti je 1,1 milion dinara, a sticanje novih znanja ima za cilj da unapredi ukupnu turističku ponudu Vlasotinca.

S obzirom na to da je turizam prošle godine bio potpuno potisnut koronom u TOV su iskoristili to vreme i popisali domaćinstva koja žele da se bave ovom delatnošću na selu. Stanje na terenu pokazuje da je za seoski turizam zainteresovano dvadesetak domaćinstava, a da su pojedini već preduzeli ozbiljne korake u tom smeru.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!