fbpx

U toku priprema Nacrta izmena i dopuna Zakona o turizmu i ugostiteljstvu u Crnoj Gori

business-meeting-5395567_1920

U toku je priprema Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, strateški veoma značajnog dokumenta kojim će se regulisati neka od pravnih pitanja koja se tiču uklanjanja biznis barijera, suzbijanja sive ekonomije, zaštite potrošača/turista i poboljšanja celokupnog ambijenta u oblasti turizma, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

– Usklađivanje naše, sa zakonskom regulativom EU zahteva reforme u mnogim oblastima, a jedna od njih je i otklanjanje zakonskih barijera u oblasti turizma i ugostiteljstva i bolji pravni okvir u kojem će biti eliminisani nedostaci prethodnih tekovina – navodi se u saopštenju.

Glavni nosilac aktivnosti prilikom pripreme Nacrta je stručni tim Ministarstva ekonomskog razvoja potpomognut stručnajcima iz raznih oblasti, kako bi se na kraju kao rezultat dobio kvalitetan i primjenjiv strateški dokument.

– Takođe, jedna od ključnih stavki pri izradi je i usklađivanje sa zakonskom regulativom Evropske unije, što će dodatno osnažiti primenu i imati dugoročne efekte za sve nedostatke koji su godinama zanemarivani.

Rok za izradu Nacrta je 15. decembar, kada će isti biti dostavljen Vladi Crne Gore na dalje postupanje – navode iz Ministarstva.

Iz ovog resora podsećaju da su tokom ranije održane javne rasprave upućene sugestije koje se dodatno razmatraju u cilju unapređenja sadržaja dokumenta.

– Zbog složenosti procesa stručni tim Ministarstva ekonomskog razvoja naglašava da se javila potreba za organizovanjem dodatnih sastanaka i okruglih stolova na kojima će stručna javnost i svi zainteresovani subjekti diskutovati o tekstu Nacrta – objašnjeno je.

– Shodno tome, iz Ministarstva ekonomskog razvoja pozivaju sve zainteresovane učesnike da se aktivno uključe u stvaranje primenjivog pravnog okvira koji se tiče turizma i ugostiteljstva, tako što će svoje primedbe, predloge i sugestije uputiti na adresu elektronske pošte marjan.milacic@mek.gov.me – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!