fbpx

U toku izgradnja prvog igrališta od reciklirane plastike u BiH 

D08D2695-725D-41A5-9E24-6A665742881E

U posavskoj opštini Odžak, s nestrpljenjem se iščekuje završetak radova na modernom igralištu koje će služiti svim njegovim stanovnicima. Prilikom izgradnje korišćena je reciklirana plastika, što ga čini jedinim takvim igralištem, ne samo u Odžaku nego u celoj Bosni i Hercegovini.
Ovaj projekt su podržali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbeglica, Općina Odžak te Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona.
– Ovo je jedno polivalentno igralište za fudbal, košarku i tenis izgrađeno od reciklirane plastike po najboljim standardima koji vladaju u ovom delu sporta. Prvo je ovakvo igralište u Odžaku i mislim da je i prvo u Federaciji Bosne i Hercegovine – rekao je Anes Osmanović, ministar prometa, veza i zaštite okoliša PK.
Osim ovog moderno izgrađenog igrališta, ljubitelji nogometa u ovoj posavskoj općini prošle godine su dobili prvo igralište sa umetnom travom. I ovaj projekt finansirali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbeglica, Općina Odžak te Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona.
– Pre tačno godinu dana izgrađeno je još jedno moderno igralište sa umetnom travom, dakle isto jedno novo moderno igralište koje se nalazi u centru grada, tako da ova dva igrališta sada koja su izgrađena zaista pružaju deci Odžaka vrhunske uslove za sport – dodao je ministar Osmanović.
Ideja za izgradnju ovakvih igrališta došla je iz mjesnih zajednica, koje su tražile sredstva da bi projekt i bio proveden da bi mladi koji ovde žive što više slobodnog vremena provodili baveći se sportom.
– Mi smo to aplicirali, Mesna zajednica broj 2 i uz pomoć vlade posavskog kantona i uz pomoć Ministarstva za izbegla i raseljena lica dobili smo jedno igralište ovde, a druga Mesna zajednica broj 1, tamo je izgrađeno sada na igralištu gde je stadion – rekao je Muhamed Puzić, predsednik MZ Odžak 2.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!