fbpx

U Skijalištima Crne Gore zadovoljni posetom – Veliki broj gostiju iz regiona i Evrope

5EA785FD-8ACE-48C3-89DA-6727940F5733

Poseti skijalištima kojima gazduje preduzeće Skijališta Crne Gore je na izuzetnom nivou, a beleži se velika posećenost gostiju iz regiona i Evrope, saopštili su njegovi predstavnici.
– Poseta je na izuzetnom nivou i zaista možemo reći da je ski sezona trajala i približno kao prošla, da bi definitivno oborili nove rekorde i po posećenosti i po prodatim ski pasovima i ostalim uslugama – rekli su iz Skijališta Crne Gore agenciji Mina-business.
Ako se uzme u obzir da je ova sezona dosta kraća, u preduzeću smatraju da ostvareni podaci dovoljno govore o napretku i većoj posećenosti iz godine u godinu.
– Prošle godine u januaru, kada je bio 31 dan skijanja, ukupna poseta, kako skijaša, tako i panoramska vožnja žičarom na ski centru Kolašin 1600, je iznosila oko 14,39 hiljada. Ove godine je u januaru, sa ukupno deset snežnih dana i 31 dan sa panoramskom vožnjom, poseta iznosila oko 12,45 hiljada korisnika skijaške infrastrukture – precizirali su predstavnici tog preduzeća.
Oni su napomenuli da taj broj i sada raste, jer su već imali dva jaka vikenda februara, a očekuju i da ih ovog poseti veliki broj gostiju.
– Staze su sve u pogonu i kompletna infrastruktura je na raspolaganju skijašima, borderima i drugima – naveli su iz preduzeća.
Iz Skijališta su saopštili da su cene ski pasova neznatno veće u odnosu na prošlu godinu, tako da je za jednodnevni ski pas za odrasle potrebno izdvojiti 25 EUR, a za mlađe od 14 godina 16,5 EUR.
– U tu cenu spada kompletna infrastruktura ski centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450, dakle oko 45 kilometra staza svih kategorizacija – rekli su iz preduzeća.
Oni su objasnili da žičara K7, koja je pod ski centrom Kolašin 1600, spaja dva ski centra fizički.
– Smatramo da će tek u budućnosti ostvariti svoj puni potencijal, ako izuzmemo da je prošle godine otvorena u februaru, a ove godine je ski sezona kasnila zbog snega – rekli su iz Skijališta.
Na pitanje da li zbog svih dešavanja, a najprije zbog kasnijeg početka, očekuju uspešnu zimsku sezonu, iz Skijališta su odgovorili da su uvek optimisti i dodali da se svaki trud, rad i strpljenje isplate.
– Tako se nadamo da će i ova sezona biti odlična po mnogo čemu – zaključili su iz preduzeća.

Izvor: eKapija

Fotografija: Unsplash


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!