fbpx

U Sarajevu predstavljena onlajn platforma za dodeljivanje certifikata Safe Travels

Safe-Travels-1

Ministarka okoliša i turizma FBiH Edita Đapo predstavila je u utorak, 28. decembra, u Sarajevu onlajn platformu safetravels.turizambih.ba za dodeljivanje certifikata Safe Travels kompanijama i organizacijama u BiH.

Reč je o oznaci koju dodeljuje Svetsko veće za turizam i putovanja (WTTC), a koja omogućava putnicima da prepoznaju destinacije koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite vezane za borbu protiv pandemije COVID-19, kao važan preduslov za sigurna putovanja. Bosna i Hercegovina je dobila pravo na korištenje Safe Travels oznake u martu 2021.

Đapo je navela da su Veće ministara, entitetske valde i Vlada Brčko distrikta usvojili protokole koji propisuju smernice i daju garancije za zaštitu zdravlja od COVID-19 radnika u turizmu i samih turista

– Oznaka Safe Travels znači puno bolji imidž kompanija, bilo da se radi o hotelima, turističkim agencijama, vodičima ili bilo koji pružaoci usluga kao što su muzeji i slično – dodala je Đapo.

Direktor Kancelarije za ekonomski razvoj USAID-a u BiH Karl Wurster izjavio je da im je zadovoljstvo što su pomogli federalnom ministarstvu da pokrene online platformu za registraciju zanteresovanih organizacija.

– Kada turisti vide oznaku Safe Travels to im garatuje da se ta kompanija pridržava smerica i prokola za zaštitu zdravlja od COVID-19 u turizmu koje su usvojile državne institucije – rekao je Wurster.

Raisa Ratković, članica uprave kompanije Holdina, koja je prva stekla taj certifikat, naglasila je da im je bilo zadovoljstvo sarađivati sa projektom USAID Turizam na implementaciji najboljih međunarodnih praksi za zaštitu od COVID-19 na njihovoj mreži benzinskih stranica INA i Energopetrol.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!