fbpx

U Republici Srpskoj izdato više od 3.800 turističkih vaučera

COVID-19

U Republici Srpskoj je, prema poslednjim podacima, izdato više od 3.800 turističkih vaučera, izjavila je ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić.
Gašićeva je navela da je predviđeno finansiranje 50.000 vaučera i da resorno ministarstvo svakodnevno dobija oko 100 novih zahteva.

Ona očekuje da će broj zahteva za turističke vaučere da raste, posebno po stabilizaciji epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, prenosi swot.ba.

– Sve veći broj ugostiteljskih objekata koji se svakodnevno prijavljuju za učešće u projektu nam govori da su i oni prepoznali interesovanje građana za putovanja unutar zemlje, uz mogućnost subvencije u vidu vaučera – rekla je Gašićeva.

Govoreći o turizmu u Republici Srpskoj u ovoj godini, Gašićeva je istakla da je pandemija virusa korona zamrzla sektor turizma ne samo u Republici Srpskoj već svuda u svetu.

– Na snazi su i dalje posebne mere i uslovi kada su dolasci stranih državljana u pitanju i jedini ili bar većinski prihod koji možemo očekivati u ovoj oblasti dolazi od domaćih turista – rekla je Gašićeva.

Ona je istakla i kako su svesni da samo ukidanje vanredne situacije i normalizacija uslova poslovanja neće automatski ukloniti sve probleme, ali je uverena da spasa ima i da će mere koje je donela Vlada Republike Srpske pomoći opstanku turizma.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!