fbpx

U rekonstrukciju hotela Mediteran do sada uloženo više od 3 mil EUR – Nastavak radova na jesen

nature-6891892__480

Kompanija Bećović Management Group uložila je 260.000 EUR više u unapređenje kapaciteta u hotelu Mediteran u Ulcinju u odnosu na iznos od tri miliona eura, koliko je za ovu godinu bio predviđen Sporazumom o regulisanju međusobnih odnosa između HTP Ulcinjska rivijera i te kompanije.

Taj sporazum potpisan je u oktobru prošle godine.

– Prema zadatom dinamičkom planu koji prati ovu investiciju, kompanija Bećović Management Group, zaključno sa 15. julom ove godine ugovorila je 3,26 mil EUR radova i opremanja. Time smo premašili kvotu od tri miliona eura koliko smo u obavezi da uložimo do kraja ove godine – rečeno je Vijestima u ovoj kompaniji koja nastavak radova na adaptaciji i modernizaciji hotela najavljuju za 15. septembar.
Ovim sporazumom je predviđeno da će kupac od 30. aprila ove godine pa do kraja decembra, uložiti tri miliona eura, godinu kasnije pet miliona i isto toliko do 30. aprila 2025. godine. Nakon te investicije, hotel bi trebalo da bude kategorisan sa četiri plus zvezdice.
U hotelu je nedavno otvoren deo od 16 luksuzno opremljenih apartmana.

Kompanija Bećović Management Group je hotel Mediteran sa vilama i pripadajućim zemljištem, kupila od Ulcinjske rivijere 25. jula 2005. godine za 940.000 EUR. Oko šest miliona eura trebalo je da bude investicija na koju se obavezao kupac hotela, koji je u to vreme bio kategorisan sa dve zvezdice. Posle privatizacije kupac je odmah krenuo sa radovima, srušene su dve vile koje su bile uz centralni hotel da bi se dogradio još jedan hotelski objekat, ali im Opština Ulcinj nije izdavala urbanističku dozvolu. U zaključenom sporazumu konstatuje se da je prodavac kasnio sa investicijama zbog objektivnih okolnosti, odnosno zbog nedonošenja planskih dokumenata za taj deo grada koji su usvojeni tek krajem 2017. godine.

U međuvremenu, hotel Mediteran, koji u preostalih pet vila ima ukupno 100 soba, gotovo je kompletno renoviran – sobe su potpuno uređene i opremljene novim nameštajem, unapređeno je snabdevanje vodom, renoviran restoran i recepcija, osavremenjena kuhinja, a jedan od većih poduhvata bila je i izgradnja otvorenog bazena za hotelske goste.

Zbog kašnjenja, odnosno kršenja osnovnih investicionih obaveza, Vlada premijera Duška Markovića pretila je raskidom ugovora, ali do toga nije došlo. Vlasnici kompanije u septembru pošle godine Vladi su dostavili pismo o namerama nakon čega je mesec kasnije zaključen sporazum sa novom, precizno utvrđenom dinamikom.

U slučaju raskida ugovora, piše u sporazumu, kupac će prodavcu vratiti imovinu koja je predmet ugovora. U tom slučaju prodavac će kupcu nadoknaditi iznos kojem odgovara 80% iznosa uloženog u realizaciju investicije, a koji je potvrđen od strane nezavisnog kontrolora, odnosno, 1,23 mil EUR.

O zakupu Male plaže na jesen
Da bi imao projektovanih četiri plus zvezdica Mediteran mora imati prolaz i pristup Maloj plaži kojoj gravitira, ali to ove godine nije ostvareno uprkos što je zacrtano sporazumom.

U tom aktu piše da će Ulcinjska rivijera sa Vladom, pomoći američkoj kompaniji da uspostavi službeni prolaz preko katastarske parcele 3565/2 KO Ulcinj, budući da ona predstavlja jedini izlaz na more iz hotela Mediteran.

U kompaniji je Vijestima potvrđeno da će se tim poslom baviti na jesen.

– Od septembra nakon završetka glavne turističke sezone, planiramo da pokrenemo razgovore sa relevantnim državnim institucijama o Ugovoru o pravu službenog prolaza koji će regulisati izlaz na more. U isto vreme, planiramo i podnošenje inicijative prema Vladi i JP Morsko dobro za zakup dela Male plaže sve u cilju zaokruživanja kvalitetne ponude našim gostima za narednu turističku sezonu – rekli su u Bećović Management Group.

Izvor: eKapija
Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!