fbpx

U projekat Luštica Bay do sada uloženo blizu 300 mil EUR

3AB39415-8E36-4228-9736-CDA2D64EC433

U projekat Luštica Bay tokom 2021. godine uloženo 27,2 mil EUR, dok ukupan iznos investicije od početka realizacije projekta iznosi 293 mil EUR.

To pokazuje informacija o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turizma, a koju je Vlada Crne Gore usvojila na poslednjoj sednici u 2021. godini.

Kako je navedeno u objavljenom dokumentu, celokupan investicioni program podrazumeva gradnju naselja koje će sadržati sedam hotela, 1250 rezidencijalnih jedinica, Talaso centar, dve marine sa vezovima i pratećim sadržajima, golf teren sa 18 rupa otvoren tokom cele godine, konferencijski centar, prodavnice, restorane, osnovnu školu i zdravstvene objekte.

Ukupna planirana vrednost investicije iznosi 1,1 mlrd EUR

Radovi na projektu počeli su 2014. godine, a četiri godine kasnije otvoren je The Chedi, hotel sa pet zvezdica i 111 smeštajnih jedinica, kao i marina čiji je trenutni kapacitet 85 vezova. Plaža dužine 275 metara je u funkciji takođe od 2018, a sa radom su počeli i poslovni prostori unutar kompleksa.

– U okviru naselja Marina Village izgrađene su dve vile, četiri objekta sa pet stambenih jedinica, 31 objekat sa 204 apartmana, kao i četiri objekta mešovite namene sa 26 apartmana i 12 poslovnih prostora. Izgrađene su i tri pumpne stanice fekalne kanalizacije za potrebe naselja, šest trafostanica i tri dizel električna agregata, kao i rezervoar za tečni gas za potrebe hotela The Chedi – stoji u dokumentu koji je objavila Vlada.

U naselju Centrale izgrađena su četiri objekta sa 58 apartmana, dok je u golf zoni izgrađen privremeni objekat vežbališta, Driving range – Golf. Kada je reč o infrastrukturi, u naselju je izgrađena saobraćajnica dužine 300 metara sa kompletnom podzemnom i nadzemnom infrastrukturom, trafostanica i 10kV vodovi unutar naselja.

U informaciji se navodi i da je u toku priprema dokumentacije za rapsisivanje tendera za imenovanje procenitelja za projekat Luštica Bay, a čiji zadatak će biti da oceni da li je u realizaciji projekta izvršena minimalna obaveza investiranja.

– U menadžmentu kompanija koje upravljaju projektom trenutno ima 361 zaposlenih, od kojih su 292 domaći a 69 strani državljani. Kompanija zapošljava i dodatnih 300 radnika tokom čitave godine za usluge održavanja, a tokom izvođenja građevinskih radova u proseku je upošljeno dodatnih 350-400 radnika – zaključuje se u informaciji.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!