fbpx

U planu razvoj nautičkog turizma u Apatinu – Proširenje marine, ulaganje u vizitorski i velnes centar

yachts-g6434561cd_1920

Kapitalni projekat u 2022. godini biće razvijanje nautičkog turizma u Srbiji, što se odnosi na izgradnju marina i pristaništa, izjavila je tokom posete opštini Apatin Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ona je dodala da Apatin ima međunarodnu marinu, koja dobro posluje, da tu ima projekata koje treba podržati, ali i one koji su nedovršeni, te da je resorno ministarstvo u prethodnom periodu opštinu podržalo sa 20.000.000 dinara, što će činiti i ubuduće za različite projekte.

Razvijanje nautičkog turizma u Srbiji u narednoj godini biće priortet, jer je po pitanju prateće infrastrukture mnogo toga urađeno, izjavila je Matićeva.

Ona je dodadala da će Ministarstvo podržati proširenje apatinske marine, projekat vizitorskog centra, ali i da se treba naći rešenje za nedovršeni velnes centar u Banji “Junaković”.

– Nautički turizam je bio dosta zapostavljen u prethodnom periodu i naša namera je da u narednom periodu se posebno posvetimo izgradnji marina i pristaništa u Srbiji. Apatin već ima međunardno pristanište, a mi ćemo pružiti svesrdnu pomoć za proširenje ove marine i koja se pokazuje kao veoma rentabilna – rekla je ministarka Matić.

– Vizitorski centar bio bi na prostoru Harčaš čarde, koja je ruinirana. Ipak, mi smo u međuvremenu uspeli da završimo projektnu dokumentaciju i da predvidimo lokaciju za taj centar koji bi bio za ovaj deo Gornjeg Podunavlja. Takođe, razgovarali smo o perspektivama velnes centra u Banji Junaković i našli smo zajednički stav oko planova, a to je da je potrebno taj objekat završiti kroz privatno-javno partnerstvo – rekla je Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!