fbpx

U Parku prirode Mokra Gora u planu gradnja tri objekta namenjena za eko turizam 

20AD740C-10A1-4DE7-B761-523EB3E0BA10

U okviru zone dozvoljene gradnje zadate Prostornim planom područja posebne namene Parka prirode “Šargan – Mokra Gora” u planu je izgradnja tri objekta eko turizma.
Izgradnja je planirana fazno i to tako što je u fazi 1 planirana gradnja objekta broj 1, dok faza 2 obuhvata izgradnju objekata 2 i 3.
Površina katastarske parcele namenjene za gradnju iznosi 2.584 m2, dok je planirana ukupna površina pod objektima 133 m2.
Kolski i pešački pristup objektima obezbeđeni su direktno sa javne saobraćajnice, a na predmetnoj parceli planirana su i 3 parking mesta.S obzirom da se grade objekti eko turizma predviđene su minimalne intervencije na terenu, kad su u pitanju nivelacija terena i pešačke staze za koje su predviđene kamene ploče ili železnički pragovi položeni na travu. Planirano je zadržavanje autohtonog drveća na parceli.
Prema projektnoj dokumenatciji, predviđeno je da objekat broj 1 bude spratnosti prizemlje + galerija sa jednom funkcionalnom jedinicom. U nivou prizemlja projektovani su hodnik, dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom, spavaća soba i kupatilo.
Objekti 2 i 3 su slobodnostojeći prizemni objekti, a sastojaće se od dnevnog boravka sa trpezarijom, kuhinjom i kupatilom.
S obzirom da se radi o objektima namenjenim za eko turizam, planirano je da fasada bude od drvene obloge, a stolarija u objektima će takođe biti drvena.
Investitor je privatno lice, a za izradu projekta zadužen je AG biro Užice.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!