fbpx

U Opatiju se vraća kongresni turizam, a najave za postsezonu su izvrsne

opatija-975481_1920

Na području TZ grada Opatije u avgustu je ostvareno 219.000 noćenja, čime se beleži rast od 50 posto noćenja u odnosu na avgust prošle godine, te 83 posto ostvarenog turističkog prometa iz avgusta 2019 . 

Strani gosti su ostvarili 94 posto noćenja od kojih je najviše bilo gostiju iz Nemačke (udeo 35%), Austrije (udeo 15%) i Mađarske (udeo 7%). Nemački su gosti ovog avgusta ostvarili 70 posto više noćenja u odnosu na kolovoz prošle godine, Austrijanci 172 posto više u odnosu na prošlu godinu, dok su Mađari ostvarili porast od 32 posto u odnosu na prošlu godinu. Domaći gosti na četvrtom su mjestu po broju ostvarenih noćenja.

“Opatija je u avgusz ostvarila odličan turistički rezultat, a  već polovinom avgusta premašen je ukupan prošlogodišnji turistički promet ne čemu treba čestitati svim turističkim radnicima na destinaciji. Veliki interes gostiju za Opatijom potvrđuje činjenicu da je Opatija prepoznata kao poželjna i sigurna destinacija, a imidž sigurne destinacije pruža nam odličan start i za septembar obzirom na izvrsne najave i buking što daje optimizam za dobru postezonu. Opatija je ove godine definitivno potvrdila i svoj status najbolje gastro destinacije. Danima unapred rezervisani restorani kao i izražena  potražnja za smeštajem visoke kategorije samo su dokaz da se svima koji su uložili u kvalitet isplatilo i  višestruko vratilo” izjavila je direktorka TZ grada Opatija Suzi Petričić

Više od polovine svih noćenja ostvareno je u hotelskom smeštaju koji beleži 61-postotni rast. U privatnom smeštaju ostvareno je 46 posto noćenja u avgustu, s rastom od 42 posto u odnosu na prošlu godinu, među kojima se najveći rast od čak 50% ostvario u vilama s bazenima i ostalim objektima s 5 zvezdica. 

Opatija s izvrsnim najavama ulazi u postezonu

Posebno veseli povratak kongresnih aktivnosti i održavanje  značajnih kongresa u septembru. Iz TZ Opatije od potvrđenih kongresa izdvajaju tradicionalnu konferenciju MIPRO, 9. međunarodnu kineziološku konferenciju, hrvatsko-ruski psihijatrijski kongres, prvi hrvatski kongres prevencijske i sportske medicine Science4Health u organizaciji Thalassotherapije Opatija, u sklopu kojeg će se održati obaranje Guinnessovog rekorda u najdužem podvodnom hodu u jednom dahu, 13. hrvatski kongres o ginekološkoj endokrinologiji, humanoj reprodukciji i menopauzi zajedno, 6. kongres Hrvatskog društva kliničkih embriologa, kongres Hrvatskog zbora fizioterapeuta i konferenciju Hrvatskog asfalterskog društva. 

Hotelski i privatni smeštaj visoke kategorije izrazito su traženi ove sezone pa se tako ovog avgusta nije mogla naći slobodna vila s bazenom ili soba u hotelu, dodaje Petričić te ističe kako veseli da su i septembarski kapaciteti u ovoj kategoriji rasprodani unapred. 

“Intenzivna promotivna kampanja koju Turistička zajednica grada Opatije sprovodi na društvenim mrežama i digitalnim kanalima, a koja je bila najintenzivnija tokom lockdowna, dala je odlične rezultate u prepoznatljivosti Opatije kao sigurne i atraktivne destinacije, a svi opatijski turistički subjekti među prvima su prepoznali važnost i značaj uspešnog projekta Ministarstva turizma i sporta i HTZ-a Safe stay in Croatia. S kampanjama nastavljamo, a posebno ističemo onu posvećenu Adventu za koji su pripreme već započele. Veliki uspjeh prošlogodišnjeg Adventa u Opatiji, koji je, da podsetimo, prošao u znaku lockdowna, podsticaj nam je za dalji rad na prazničnom uređenju Opatije. Verujemo da će upravo Najlepši  Advent uz more privući brojne turiste u Opatiju” zaključila je Petričić.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!