fbpx

U Opatiji otvoren prvi Centar za inovacije u turizmu u Hrvatskoj

social-3607508_1920

Trenutno su otvorene prijave za 1. projektni Ciklus do 05.08.2021. te Grad Opatija ovim putem poziva zainteresovane da se prijave na program inkubacije preduzetničkih ideja u turizmu koji se sprovodi u saradnji sa Visokom poslovnom školom PAR. Projekat je finansirala Evropska Unija iz Evropskog fonda za regionalni razvoj. Projektne aktivnosti će se održavati u novouređenom i moderno opremljenom prostoru Vile Antonio u centru Opatije i besplatne su za sve polaznike.

Tomislav Lesinger, voditelj HUBBAZIA-e:

  • Otvaramo prvi Centar za inovacije u turizmu u Hrvatskoj i tek jedan od nekoliko u svetu. On možda izgleda nekome sada malen i skroman, ali za istoriju Opatije nadam se da će se dokazati kao velik. Ovaj projekat Opatiju stavlja opet u razred najboljih, mesto koje Opatija i zaslužuje. Narednih godinu dana, sredstvima fondova EU, sufinansiraće se pet generacija polaznika koji će imati priliku svoje preduzetničke ideje od začetka do finaliziranja – realizovati. Sve radionice i edukacije su besplatne, čak je osiguran i potrošni materijal i pribor.

Ana Jajalo, bivša polaznica pilot projekta „Da se mene pita“ (nagrađena učesnica projekta u sklopu kojeg su mladi kreirali budući preduzetnički centar „Hubbazia“, a danas samostalna preduzetnica):

  • Nedostatak radne snage u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u Republici Hrvatskoj je izražen više nego ikada. Svi mi imamo odgovornost pokazati mladim naraštajima da se i dalje može razviti karijera u ovom sektoru te vratiti dostojanstvo svim radnicima koji održavaju naš turizam ˝na nogama˝. HUBBAZIA, kao preduzetnički inkubator, je izvrstan početak i sigurna sam da će proizvesti nove naraštaje preduzetnika koji će poboljšati turističku uslugu, diverzifikovati ponudu i razviti kvalitetnu i kvalifikovanu radnu snagu. Negde trebamo početi, a Grad Opatija je, kao kolevka hrvatskog turizma, više nego idealno mesto za to.

Kako funkcionira projekat i što polaznici dobijaju?

  • Kada se prijave učesnici kreće faza selekcije koja traje 1 mesec unutar kojeg dobiju povratnu informaciju da li su primljeni.
  • Nakon selekcije dolazi faza mentorstva i edukacije koja traje 4 meseca. Tu svoju ideju sada učesnici oblikuju i počinju realizovati sa stručnjacima iz 6 područja: stručnjak za razvoj proizvoda i poslovanja, stručnjak za finansije, stručnjak za marketing, stručnjak za prodaju, stručnjak za web design te investicijski stručnjak. Svaki mesec će se održati 25h radionica, a ukupno 100h.
  • Zadnji mesec je mesec finalnog savetovanja i zatvaranja finansijskih konstrukcija, nakon čega sledi Demo Day, dan kada svoju ideju polaznici prezentuju javnosti i investitorima. Taj mesec imaju i prvi pravi konkretan poslovni sastanak.

Polaznici dobijaju na besplatno korištenje: Coworking prostor, internet, korištenje sale za sastanke, potrošni materijal za edukacije, savetovanje i mentorstvo, predstavljanje na web stranicama HUBBAZIA-e i društvenim mrežama, kreativno i pozitivno okruženje, poslovnu edukaciju koja je prilagođena njihovim potrebama, minimizirani početni fiksni troškovi, umrežavanje sa drugim preduzetnicima, te razmena poslovnih informacija i kontakata.

Izvor: HUBBAZZIA

Fotografija: Turistički žurnal

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!