fbpx

U okviru turističkog kompleksa Breza gradi se prvi hotel sa pet zvedzica na severu Crne Gore

hotel room

Izgradnja turističkog kompleksa Breza u Kolašinu teče planiranom dinamikom, a u projekat je u periodu od 7. maja do 7. novembra prošle godine uloženo oko 2,65 mil EUR, navedeno je u izveštaju društva za reviziju Crowe MNE.
Kako je saopšteno, vlada Crne Gore je na poslednjoj sednici usvojila informaciju o drugom izveštaju o nalazima činjeničnog stanja u vezi sa realizacijom projekta izgradnje hotela Breza po kondo modelu poslovanja.

– Nezavisni kontrolor Crowe MNE je u izveštaju za period od 7. maja do 7. novembra 2020. godine konstatovao da je investitor CG Resort, za realizaciju projekta utrošilo ukupan bruto iznos od 2.658.484 EUR – stoji u Vladinom saopštenju.

Napominju i da je, u skladu sa ranije dostavljenom urgencijom, investitor značajno intenzivirao aktivnosti na realizaciji projekta, koja je u izveštajnom periodu tekla dobrom dinamikom.
Izgradnja hotela Breza uvrštena je u Listu razvojnih projekata u oblasti turizma, u okviru programa ekonomskog državljanstva.
Hotel Breza biće prvi hotel sa pet zvezdica u Kolašinu, a u turistički kompleks biće uloženo skoro 20 mil EUR. Kako je ranije najavljeno, imaće 161 smeštajnu jedinicu, od čega 144 sobe i 17 apartmana. Smeštajne jedinice će biti raspoređene u dva objekta koja će biti povezana toplom vezom na nivou prizemlja. Od ukupnog broja smeštajnih jedinica, deset odsto će diskretnim dizajniranjem biti prilagođeno osobama sa smanjenom pokretljivošću.

Shodno investicionom planu u početku će biti potrebno angažovanje 120 osoba na različitim pozicijama kako bi se obezbedio kvalitet usluge koji odgovara standardu pet zvezdica.

Završetak objekta planiran je za 2022. godinu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!