fbpx

U oktobru se bira najbolji restoran na svetu

restaurant-691397_1920

Izbor za najbolji restoran na svetu, cenjeni San Pelegrinov The World’s 50 Best Restaurants, ove godine biće održan uprkos svemu. Čuveni izbor, koji se u svetu visoke gastronomije uvek čeka sa velikim nestrpljenjem, prošle godine nije održan usled pandemije.

Na poslednjem izboru 2019. godine za najbolji restoran na svetu proglašen je Mirazur na čijem čelu je slavni argentinski šef Mauro Kolagreko.

Zanimljivo je da je Mirazur, zbog pandemije, praktično dobio “gratis” godinu da nosi titulu najboljeg restorana na svetu budući da prošle godine izbora nije ni bilo.

Da li će restoran u kome se pripremaju jela isključivo od sastojaka iz biodinamičkog vrta Marija Kolagreka, koji je i prvi u svetu u potpunosti izbacio upotrebu plastike u svom restoranu, biti skinut sa trona, biće poznato 5. oktobra kada će i biti održana ovogodišnja ceremonija proglašenja najboljeg restorana na svetu.

Događaj će se odvijati u Antverpenu, u Belgiji, bez publike i sa prenosom uživo na internetu, a u susret glavnom priznanju, prestižnoj tituli najboljeg restorana na svetu, žiri koji odlučuje o izboru The World’s 50 Best Restaurants dodelio je već nekoliko nagrada i proglasio Peruanku Piju Leon za najboljeg ženskog šefa na svetu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!