fbpx

U NTO Crne Gore zadovoljni najavama za praznike – Najviše gostiju očekuje se iz regiona

hotel-1330850_1280

Prema podacima lokalnih turističkih organizacija smeštajni kapaciteti u zimskim centrima biće skoro pa popunjeni za novogodišnje i božićne praznike, kao i tokom prve polovine januara, rekla je portalu Dnevne direktorka NTO Crne Gore Ana Tripković Marković.

On je istakla da su izuzetno zadovoljni najavama.

– Hotelsko turistička privreda iz primorskih opština beleži dobar buking tokom prazničnih dana. Hotelijeri su pripremili atraktivne paket aranžmane sa pristupačnim cenama, pa je to, dodatno privuklo turiste da se odluče da novogodišnje i božićne praznike provedu u Crnoj Gori – kaže ona.

Na pitanje iz kojih zemalja će ove zime biti najviše gostiju, Tripković Marković odgovara:

– Kada je reč o strukturi turista, pored domaćih gostiju, najviše gostiju se očekuje iz zemalja regiona, na prvom mestu Srbije, Albanije i BiH, ali očekujemo i određen broj gostiju sa onih tržišta sa kojima imamo avio linije tokom zimskih meseci, poput tržišta Turske, Ukrajine i Slovenije”.

Odlična popunjenost hotela i privatnog smeštaja

Tripković Marković je podsetila da je prethodnog vikenda i zvanično otvorena ski sezona u Crnoj Gori.

Kako je istakla, prema podacima lokalnih turističkih organizacija Žabljaka i Kolašina, zabeležen je rast turističkog prometa od preko 70 odsto.

– Na nivou cele Crne Gore, u odnosu na 2019. prema podacima lokalnih turističkih organizacija, popunjenost u hotelima bila je 96%, odnosno 90% kada je u pitanju privatni smeštaj – kaže ona za Dnevne.

– Očekujemo da će hotelsko turistička privreda generisati turistički promet – dodaje.

Tripković Marković za Dnevne kaže da je jako važno da turisti budu bezbedni u Crnoj Gori i da je neophodo poštovati epidemiološke mere.

Ona napominje da su prioriteti kojima se rukovodi savremeni turista prilikom odabira destinacije za odmor- zdravstvena sigurnost i bezbednost.

– Kao destinaciji koja je nosilac međunarodne oznake za sigurna putovanja Safe Travels, važno nam je da turisti omogućimo da bezbrižno uživaju u svom odmoru – kaže ona.

Ističe i da će se u ski-centrima, hotelima, privatnom smeštaju i drugim ugostiteljskim objektima, kao i do sada, primenjivati niz zdravstvenih protokola i mera.

– U cilju zaštite javnog zdravlja, donete su odluke da se ove godine ne dozvoli organizacija novogodišnjih praznika na trgovima. Sa druge strane dozvoljena je organizacija dočeka u zatvorenom, uz posedovanje COVID potvrde, te očekujemo da će hotelsko turistička privreda ove zime generisati turistički promet – zaključuje ona.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!