fbpx

U Novom Sadu se organizuju besplatne promotivne turističke ture povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu i Dana pripajanja Vojvodine Srbiji

petrovaradin-1147245_1920

Udruženje turističkih vodiča Novog Sada i Turistička organizacija Grada Novog Sada pozvala je sve zainteresovane na dve besplatne promotivne turističke ture 13. novembra povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, a u susret obeležavanju Dana pripajanja Vojvodine Srbiji.

Srbija 11. novembra obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a 25.11.2021. godine, u Novom Sadu se obeležava dan pripajanja Vojvodine Srbiji.

Tema besplatne turističke ture je kako je u Novom Sadu dočekan kraj Prvog svetskog rata i kako su tekle pripreme za pripajanje Vojvodine Srbiji.

Saznaćete gde se održala Velika Narodna skupština Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena u Banatu, Bačkoj i Baranji; odakle se kralj Aleksandar Karađorđević obratio narodu; kojom ulicom je srpska vojska ušla u Novi Sad; koji je političar u ovom periodu imao najdominantniju ulogu u dogovorima oko prisajedinjenja.

Zainteresovani se mogu prijaviti na mejl Udruženja turističkih vodiča Novog Sada vodicins@gmail.com i obići centar grada u pratnji licenciranog turističkog vodiča, besplatno 13. novembra 2021.godine.

Tematska pešačka tura kroz staro jezgro Novog Sada.

Mesto polaska je Trg Slobode kod spomenika Svetozaru Miletić, a maksimalan broj učesnika po turi je 30.

Polasci se organizuju od 11 sati i od 13 sati, a trajanje svake ture je sat i 30 minuta.

Rok za prijavu je 12.11.2021. godine.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!