fbpx

U Novom Sadu prvi put od februara 2020. godine zabeležen rast noćenja domaćih turista

0b822f08-d119-4c2a-917d-3312ab52d341

Prvi put od februara meseca ove godine, zabeležen je rast noćenja u Novom Sadu!

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, domaći turisti ostvarili su 4,1% više noćenja u oktobru ove godine u poređenju sa istim mesecom 2019. godine. Ako posmatramo samo podatke za Novi Sad, bez prigradskih naselja, rast je još veći (12,8%).

Od početka pandemije u našoj zemlji, Turistička organizacija Grada Novog Sada prilagodila se novim uslovima promocije destinacije, i pokrenula brojne nove on-line promotivne kampanje na društvenim mrežama Facebook i Instagram od marta do danas, kako bismo i dalje održali zavidan nivo interesovanja za našu destinaciju, koliko god je to moguće, u uslovima globalno proglašene pandemije COVID-19. Naše sponzorisane promotivne kampanje imale su izuzetno veliko interesovanje i naša se komunikacija i dalje svakodnevno odvija sa turistima koji žele da nas posete ili su nas već posetili u periodu 2020. godine. Veliki broj hotela nam se pridružio u promotivnoj kampanji „Plati dve noći boravi tri” (koja još uvek traje), a putem koje je omogućeno gostima da odsednu 3 noći, po ceni 2 noći. Više na https://novisad.travel/novi-sad-3nociza2/). Paralelno sa ovom kampanjom, realizujemo i on – line kampanju „52 vikenda u Novom Sadu”, tokom koje se krajem svake radne nedelje dobije predlog kako se može provesti slobodno vreme u Novom Sadu tokom nastupajućeg vikenda. Takođe, u proteklom periodu smo poslali predloge kako bi mogao da se sadržajno upotpuni produženi vikend u Novom Sadu na adrese oko 150 domaćih i regionalnih turističkih agencija, a neke od njih su uspešno, uz naše sugestije, realizovale svoja turistička putovanja.

Za nas u TONS-u najvažnije je da Novi Sad održimo u fokusu interesovanja naših potencijalnih turista i to činimo svakodnevno putem on-line kampanja, a u tome nam je pomogla i poslednja objava u časopisu Forbes, koji je Srbiju preporučio kao destinaciju za posetiti, naročito gradove, gde se Novi Sad izdvaja po svojoj raznovrsnoj i kulturnoj ponudi, zbog čega i nosi naziv „Srpska Atina”.

Takođe, u oktobru mesecu 2020. godine, prema izvoru od strane novosadskih hotela, ostvareno je ukupno više noćenja (18.705) nego u septembru ove godine (13.219) iako je broj dolazaka bio isti u oba meseca (5.882 oktobar, 5.848 septembar). Dakle, ne samo da se povećao broj noćenja, nego i dužina boravka turista. Prosečna dužina boravka u septembru je iznosila 2,26 dana, dok je u oktobru iznosila 3,18 dana. Takođe je zanimljivo da je oktobar mesec najjači po broju noćenja (18.705) na nivou tekuće godine. Bolji je čak i od januara (16.530). Međutim, i dalje ne može da se poredi sa noćenjima iz oktobra prošle godine (33.046).
U periodu  januar – oktobar 2020. godine info centre Turističke organizacije Grada Novog Sada posetilo je nešto veći broj stranih turista, u odnosu na domaće turiste. Najveći broj stranih turista koji su ušli u naše info centre u navedenom periodu, poreklom su iz Turske, zatim Rusije, Izraela, SAD-a, Poljske, Nemačke, Španije, Francuske, Kine, Mađarske.
Interesantno je napomenuti da je gotovo trećina posetilaca koja je ušla u naše info centre u oktobru mesecu bila iz Izraela (njih 30 od ukupno 95 posetilaca uključujući i domaće turiste). Na drugom mestu, po brojnosti u oktobru mesecu, su turisti iz SAD-a.
Uskoro za sve naše pratioce na društvenim mrežama pokrećemo novu on line kampanju!

Pratite nas na našim stranicama:
https://novisad.travel/
https://www.facebook.com/novisadcity
https://www.instagram.com/novisad.travel/

Izvor: Turistička organizacija Grada Novog Sada

Fotografija: Turistička organizacija Grada Novog Sada

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!