fbpx

U Novom Sadu će se graditi eko-friendly Minaqua Aqua Park

aquapark

Kompanija Minaqua planira da u Novom Sadu izgradi aqua park koji će se prostirati na 9 hektara. Procenjena vrednost investicije je 15 miliona evra, a sva sredstva će biti obezbeđena iz sopstvenih izvora, poručuje ova kompanija.

– Minaqua Aqua Park će se graditi na ulazu u Novi Sad sa auto-puta, kod isključenja za Zrenjanin, otprilike preko puta fabrike čokolade. Ceo perimetar će dominirati ulazom u Novi Sad i biće vidljiv sa auto-puta – kažu iz kompanije Minaqua.

Početak radova zavisi od narednih koraka potrebnih za realizaciju projekta, a iz kompanije se nadaju da će to biti početkom sledeće godine.

– Planiramo veliki broj raznovrsnih vodenih, ali i parkovskih segmenata za decu od 2 do 15 godina, koji će dominirati prvom fazom izgradnje aqua parka – ističu iz kompanije.

Inače, kompletna koncepcija Minaqua Aqua parka osmišljena je kao “ekološki frendly” i podrazumeva grejanje iz geotermalnih izvora, napajanje struje solarno, a biće zasađeno i 1.000 stabala drveća. Parking kapaciteta 1.000 vozila biće prekriven solarnim panelima.

– S obzirom da se planira fazna izgradnja, nije značajno da li će radovi trajati dve godine ili 10 godina, jer će završetkom svake od faza, ti sadržaji biti otvoreni za posetioce i članove Minaqua Aqua Park kluba – navode.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!