fbpx

U novembru počinje gradnja luksuznog hotela sa pet zvezdica u Baru

photo-1508253578933-20b529302151

Ukrajinsko-crnogorska kompanija Liko Soho Group planira da u novembru počne gradnju luksuznog hotela sa pet zvezdica u Baru, najavio je njen predsednik Igor Lisov i dodao da je u pitanju investicija vredna 150 miliona EUR.

Lisov je objasnio da projekat obuhvata izgradnju hotela sa pet zvezdica i apartmanskog dijela sa kompletnom pratećom infrastrukturom, koji će se nalaziti na prvim spratovima kompleksa. Prema projektu, koji je odobrio gradski arhitekta, hotel će imati oko 300 smeštajnih jedinica, pet restorana, caffe bar, spa centar, igraonicu, kazino i retail zonu.

On očekuje da će po završetku projekta, ukupne površine 120.000 m2, biti kreirano između hiljadu i 1,2 hiljade radnih mesta.

Lisov je saopštio i da bi kompanija do novembra trebalo da počne radove na građevinskoj lokaciji.

– U ovoj fazi smo ispunili uslove, kao što su potpisivanje protokola o stupanju na snagu kupoprodajnog ugovora sa Ministarstvom finansija, a jedan od uslova je bila i isplata cene zemljišta od oko 4 mil EUR. Svi uslovi za početak investicije su stečeni, što nam omogućava dalji rad – rekao je Lisov.

Lisov smatra da je u pitanju projekat koji je interesantan i sa aspekta arhitekture i privlačenja investicija. On je sa predstavnicima Opštine Bar razgovarao i o privatno-javnom partnerstvu, pa je tako u planu i investicija u sportsku infrastrukturu, za početak kroz izgradnju bazena.

– Veoma je važno da mlađi naraštaji dobiju mogućnost za razvoj kroz sportske aktivnosti. To govori o zdravlju nacije i budućnosti države i veoma mi je drago da smo našli uzajamno razumijevanje sa predsednikom Opštine Bar – rekao je Lisov.

On je rekao da se, pored tog kompleksa, planira i gradnja akva parka, gde će se nalaziti sportske baze za razne oblike vodenih sportova.

Lisov očekuje da će realizacija tog projekta učiniti Bar ekonomski privlačnijim gradom.

Liko Holding uspešno realizuje brojne infrastrukturne projekte u Ukrajini još od 1991. godine. Kompanija je prepoznata kao lider među građevinskim i razvojnim kompanijama, a dobitnik je i najprestižnije građevinske nagrade Ukrajine IBuild.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!