fbpx

U Neumu zadovoljni – svi smeštajni kapaciteti popunjeni

town-5691289_1920

BiH primorje i dalje je puno gostiju. Letna sezona je uspela. Ugostitelji i turistički radnici zadovoljni, ali ujedno i strahuju od novih mera restrikcija koje su već najavljene.

Svi smeštajni kapaciteti u Neumu su popunjeni, kažu turistički i ugostiteljski radnici. Najveći je broj domaćih gostiju, onih iz Bosne i Hercegovine, ali i drugih evropskih zemalja.

Ipak, vreme godišnjih odmora uskoro završava, a Neum ne živi samo od letnjeg turizma. Tu je i onaj kongresni deo, van letnje sezone, koji bi, ukoliko se ostvare najave o uvođenju ponovnih mera zabrana, pa i zatvaranja, mogao potpuno izostati.

“Dosadašnje najave za deveti i deseti mesec, kad je reč o hotelima, bile su dobre. Radi se uglavnom o stranim gostima. Nemačko i austrijsko tržište će zavisi od epidemiološke situacije. Mi smo bojažljivi šta će se događati, jer nam najnoviji događaji ne idu u prilog”, kaže Luka Prkačin, direktor hotela „Sunce“ u Neumu.

I tu bi viši nivoi vlasti i država trebali priskočiti u pomoć, kažu hotelijeri, ali i lokalna vlast. Izgradnja puteva do Neuma i prateće infrastrukture je prioritet.

“Činjenica jeste da imamo pri završetku izgradnju puta Stolac-Neum, koju smo čekali 40 godina. Nadam se da ostale infrastrukturne projekte nećemo čekati toliko i da će se Neum razvijati”, poručuje Dragan Jurković, načelnik Opštine Neum (HDZBiH).

Sledeće nedelje Neum će obeležiti Dan opštine. Biće tu, prema najavama, brojni političari. Prilika je to da osim lepih reči povuku i konkretne poteze koji bi vodili unapređenju života u Neumu, jedinoj BiH opštini na moru.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!