fbpx

U Neumu otvoren novi luksuzni hotel

hotel-1330850_1280

U Neumu je otvoren novi luksuzni hotel vredan 10 mil KM (5 mil EUR) koji zapošljava domaće stanovništvo, što je veliki iskorak u jedinom bh. gradu na moru.

Marea Hotel & Spa u Neumu svečano je otvorio načelnik toga grada Dragan Jurković koji je čestitao investitorima kazavši kako je trebalo hrabrosti ulaziti u ovako velike investicije za vreme pandemije, kad je sve neizvesno.
Vlasnik hotela Tomislav Lovrić ističe kako je izgradnja ovog hotela bio veliki izazov, jer je trebao biti davno otvoren s obzirom na to da je do početka pandemije već bilo urađeno 70% posla.

Prilikom izvođenja radova i opremanja hotela, kako naglašava birani su isključivo domaći izvođači i proizvođači tako da je celokupan investirani novac ostao u BiH.

Direktor hotela Aldy Škegro naglašava i kako je izuzwtno važno napomenuti da ovaj hotel zapošljava lokalno stanovništvo što je veliki iskorak u današnje vreme.

– U prvoj fazi smo zaposlili 30 ljudi što je dovoljno za početak rada, jer zbog epidemiološke situacije još nemamo velikog broja gostiju. Ako sve bude kako planiramo i ako se situacija stabilizuje, otvorićemo još radnih mesta – kazao je Škegro.

Hotel raspolaže sa 89 soba od čega je sedam apartmana, velikim fitness centrom, prostorijom za zabavu, dve konferencijske dvorane, spa centrom, saunama i sobama za relaksaciju te unutrašnjim i vanjskim bazenom, kao i brojnim drugim sadržajima koji ovom savremeno uređenom hotelu omogućavaju da radi tokom čitave godine.

Neum je tokom prošle godine bio jedina turistička destinacija u BiH oja je prema procenama turističkih radnika uspela da spasi sezonu.
Zbog otežanih putovanja Neum je bio turističko odredište velikog broja građana BiH iako je saobraćajna infrastruktura prema jedinom bh. gradu na moru u vrlo lošem stanju.

Kako se na tom polju ubrzano radi, ove godine bi Neum mogao zabeležiti rekordan broj gostiju iz BiH, ali i zemalja regije.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!