fbpx

U Neumu i do 18.000 turista, kapaciteti popunjeni

46D945BF-F32D-4EA1-A45C-DBAB3E4A194C

Hotelski i privatni smeštaj u Neumu popunjeni su, a očekuje se da će ova letna sezona ispuniti očekivanja turističkih privrednika u ovoj turističkoj destinaciji.

Neum je pun turista, uglavnom domaćih, ali ima i turista iz regiona, Nemačke, Poljske, Austrije, Francuske…
Gradonačelnik Neuma Dragan Jurković rekao je da su pre deset dana krenuli u špicu sezone.

– Dve godine koje su bile prilično neizvesne, u kojima nismo znali u kom pravcu će ići turizam, su iza nas. Sada imamo sasvim drugačiju predsezonu i sezonu. Predsezona je bila dobra, a i glavna sezona će, prema najavama, biti uspešna. Ono što nas raduje je podsezona u kojoj očekujemo veoma dobre rezultate – rekao je Jurković.

Kako je rekao, hotelski smještaj je pun kada je letnja sezona u Neumu u pitanju.

– Kapaciteti su popunjeni, što nas kao lokalnu zajednicu raduje. Podaci iz privatnog smeštaja govore i da je kapacitet popunjen 90 odsto. Naši domaći gosti su glavni u ovoj oblasti – oko 60 odsto. Imamo goste iz regiona, Nemačke, Poljske, Austrije, Francuske. Tako da smo zadovoljni strukturom gostiju. Uvek smo bazirani na domaćim turistima – pojasnio je gradonačelnik Jurković.

On je istakao da je glavna smernica u narednom periodu razvoj seoskog turizma.

– Radićemo na tome koliko god je to moguće. Kroz strategiju razvoja opštine, koju planiramo da završimo ove godine, imaćemo tačne smernice šta da radimo u narednih pet godina – poručio je gradonačelnik Neuma.

U špicu sezone u Neumu svakodnevno boravi na hiljade turista.

– U špicu sezone imamo od 15.000 do 18.000 gostiju svakog dana. To je za nas prilično veliki broj. Naša procena je da bi ove godine u Neumu mogli ostvariti 500.000 do 600.000 noćenja. To svakako nije blizu one iz 2019. godine, pre pandemije, ali je svakako mnogo bolje od ove dve koje su iza nas. Nadamo se da će godina napredovati i da ćemo nekom od naših ponuda sledeće godine tu cifru povećati na milion noćenja – zaključio je Jurković, prenosi B92.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pexels

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!