fbpx

U nekim banjama u Srbiji kapaciteti već od početka jula popunjeni 100%

sun-loungers-4474736_1280

Zbog pandemije koronavirusa i sve komplikovanije procedure odlaska u inostranstvo, našim turistima će ovog leta biti mnogo lakše da otputuju na odmor u poznate banjske i klimatske centre širom Srbije. Neke banje će biti pravi hit ove sezone, tvrde turistički radnici, jer su kapaciteti već od početka jula popunjeni 100%.

Najveće banje u Srbiji, ovih dana imaju i najviše gostiju. U pitanju su Vrnjačka i Sokobanja.

– Vrnjačka Banja je ovih vikenda bila popunjena na nivou od 80%. Očekujemo i bolju popunjenost u špicu sezone, koji nastupa za desetak dana – kaže Ivan Trifunović direktor Turistčke organizacije Vrnjačka Banja.

U Sokobanji je popunjeno i više od 90% kapaciteta.
– Trenutno boravi 14.000 turista i to su uglavnom domaći turisti. Sporadično se javljaju gosti iz inostranstva. To su pre svega turisti iz susedne Bugarske i iz bivših jugoslovenskih republika – ističe Ljubinko Milenković, direktor TO Sokobanja.

Naši turisti su se okrenuli domaćim destinacijama, što je i razumljivo, s obzirom na to da su u drugim zemljama na snazi i mnogo oštrije mere zbog pandemije koronavirusa, što putovanje čini neizvesnijim i težim.

Vrnjačka Banja prednjači u pružanju usluga. Većina hotela je opremljena dezo tunelima i prečišćivačima za vazduh koji štite ne samo od virusa, već i od duvanskog dima, bakterija, grinja i polena.

U Banji nema otkazanih arnžmana i rezervacija, premda je za neki drugi datum pomeren jedan veliki međunarodni sportski skup.
– Cela Vrnjačka Banja uopšte živi za turizam i za naše goste. Ponovo smo se okrenuli domaćim gostima ali i domaći gost domaćim turističkim destinacijama – naglašava Danijela Čeperković, menadžer prodaje u hotelu Zepter.

Prolom i Lukovska Banja imaju manje smeštajnih kapaciteta ali su od početka jula popunjene 100%. Ponuda je u skladu sa novonastalom situacijom a domaćini preporučuju što duži boravak u prirodi.
– Naše preduzeće je preduzelo sve mere kako bi se naši gosti osećali potpuno sigurno i kako bi mogli da uživaju u svim neophodnim tretmanim – kaže Marko Gašić, zamenik direktora Lukovske banje.

Prolom banja osim šumskog velnesa, dakle šetnje stazama zdravlja, koje su potpuno preporučene jer omogućavaju boravak na vazduhu, nudi i bazene na otvorenom, preporučuje, Marina Cvetković PR Banje.

Letnje manifestacije u Vrnjačkoj Banji, Karneval u julu i “Love fest” u avgustu, neće biti otkazane. Međutim, ukoliko predložene mere za sprečavanje širenja koronavirusa budu i tada na snazi, nastupi karnevalskih povorki i koncerti će biti razmešteni na više lokacija sa mnogo manjim grupama gostiju.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!