fbpx

U Kotoru planirana gradnja luksuznog turističkog kompleksa sa pet zvedzica – Hotel iz lanca Marriott

Kotor - zaliv

Kotor je korak bliže tome da dobije luksuzni hotel sa pet zvjezdica. Naime, kompanija CG Hotel iz Tivta planira gradnju luksuznog turističkog kompleksa u ovom gradu, što se može vidjeti u idejnom rješenju koje je obradio studio Business Art, a na koje je saglasnot dao i glavni državni arhitekta.

Hotel će se graditi na lokaciji nekadašnjeg URC-a, a kako je ranije saopšteno, riječ je o objektu iz lanca hotela Marriott. Podsjetimo, nedavno je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić rekao da su odobrene HIA studije za izgradnju hotela iz lanca Marriott u Kotoru i rekonstrukciju hotela Teuta u Risnu. 

Kako ja navedeno u idejnom rješenju, na ovoj lokaciji predviđena je izgradnja hotelskog kompleksa visoke kategorije, uređenje javnog hotelskog kupališta i izgradnja šetališta – lungo mare na prostoru između hotela i kupališta uz obalu rijeke Škurde do postojećeg mosta. 

Javni prostori hotela – restoran sa pripadajućom terasom, lobi, kongresna sala, nalaze se na prizemlju i orijentisani su ka moru. Poslovni prostori su orjentisani ka ulici, čime dopunjuje sadržaj prostora u kome se nalaze. Na ovaj način, prizemlje objekta je u stalnoj interakciji sa korisnicima javnog šetališta i nije podređeno isključivo korisnicima hotela.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!