fbpx

U Kotor će ovog meseca uploviti 37 kruzera

Kotor - MNE

U luku Kotor će tokom aprila uploviti 37 brodova na kružnim turističkim putovanjima.

Vjiesti pišu da taj podataka govori da se nautička sezona u Boki nakon dvije godine skoro potpune pauze uzrokovane pandemijom koronavirasa, polako opet zahuktava.

Među njima su brodovi koji plove u flotama brendova – kompanija što spadaju u četiri najveće svetske kruzing korporacije Carnival, Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line i MSC Cruises.

Tokom vikenda već su uplovila dva broda – mali kruzer Athena i veliki MSC Sinfonia. Ovaj brod dužine 250 metara italijansko-švajcarske kompanije MSC Cruises u Kotor će redovno dolaziti svake nedelje, sve do kraja jeseni.

Počev od četvrtka, kada dolazi kruzer Amadea što plovi za račun nemačkog operatera Phoenix Reisen, u kotorskoj luci skoro svakodnevno boraviće najmanje po jedan kruzer, a biće i dana kada će se u luci istovremeno naći i po tri broda, pišu Vijesti.

Pored Athene i njenog blizanca, kruzera Arethusa američko-hrvatske kompanije Grand Circle Cruises, od manjih brodova u Kotor će do kraja aprila uplovljavati i mini-kruzeri, takozvane ekspedicijske jahte, britanskog operatera Noble Caledonia Monet i Island Sky.

Posebno interesantno je to što će Kotor 15. aprila biti domaćin 110 metara dugoj, potpuno novoj luksuznoj jahti-mini kruzeru Emerald Azzura koja je tek nedavno predata svom vlasniku – ultraluksuznoj kompaniji Emerald Cruises, a koja sa tim brodom otvara potpuno novu tržišnu nišu ultarluksuznih i skupih takozvanih butik krstarenja za manji broj probrane klijentele.

Naredne subote u Boku uplovljava jedan od najluksuznijih kruzera srednje veličine na svetu – 213 metara dugi Silver Moon, američke kompanije Silversea što će biti prvo uplovljavanje u Kotore ovog broda starog dve godine. Do kraja meseca u Boku će doći i njegov godinu mlađi blizanac Silver Dawn.

U nedelju će uz već pomalo uobičajenu MSC Sinfoniu, uploviti i prvi ovosezonski veliki kruzer što dolazi u Kotor – 294 metra dugi Norwegian Star norveško-američke kompanije NCL.

MSC Fantasia, brod blizanac najvećeg kruzera koji je do sada uplovio u zaliv, 333 metra duge MSC Divine koja je ovde dolazila pre nekoliko godina, prvi od više ovogodišnjih svojih redovnih sedmodnevnih uplovljavanja u Kotor, imaće u ponedjeljak.

Taj megakruzer zbog svoje veličine, neće pristajati uz opetrativnu obalu luke podno zidina Starog grada već će tokom boravka u Kotoru brod biti na sidrištu. Već narednog dana dolazi još jedan mega brod, 330 metara dugi kruzer Regal Princess američke kompanije Princess Cruises.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!