fbpx

U Kolašinu planirana gradnja kondo hotela sa četiri zvezdice

hotel-939501_1920

Kompanija BB Invest Group planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa kondo hotelom kategorije četiri zvezdice u Kolašinu, za šta je dobila i zeleno svetlo glavnog državnog arhitekte.

Kako se može videti u idejnom rešenju za čiju izradu je bio zadužen Arhitektonski atelje, izgradnja objekta planirana je u zahvatu DUP-a Centar – izmene i dopune, na dve urbanističke parcele ukupne površine 3.456 m2.
Na parcelama već postoji pet objekata, od kojih su četiri predviđena za rušenje.

Spratnost planiranog stambeno-poslovnoh objekta biće (Po-2)+(Po-1)+P+3+Pk (+Tv), odnosno imaće dve podzemne etaže, prizemlje, tri sprata, potkrovlje i tavan.

Glavnu etažu budućeg objekta predstavlja prizemlje, u kome su planirane dve celine. Prvu čine poslovni prostori u severnom i južnom kraku objekta, predviđeni za izdavanje i prodaju. Drugu čine prostori stanovanja i turističko-poslovni apartmani.

Ovom etažom dominira hotelski deo. Objekat ima tri ulaza, od kojih se glavnim smatra hotelski, sa zapadne strane. Na prizemlju se nalaze hotelski lobby sa odgovarajućim brojem mesta za sedenje, glavno komunikaciono jezgro koje je projektovano naspram ulaza, sa dva lifta, putničkim i servisnim, kao i evakuacionim stepeništem. Uz komunikaciono jezgro projektovani su i toaleti za goste i prateće tehničke prostorije.

U severnom delu prizemlja smešteni su hotelski bar i restoran koji čine enterijesku celinu koja u svojoj sredini ima servisno stepenište i kuhinjski lift, koji vode do podzemne etaže gde se nalaze potrebne prateće prostorije. Južni deo prizemlja čine recepcija sa pratećim prostorima, igraonica, skijašnica, apoteka i turistička agencija.

Hotelska i celina poslovanja razdvojene su zonama preostala dva ulaza u objekat, koji su namenjeni stambenim i turističko-poslovnim apartmanima projektovanim na etažama iznad prizemlja.

Objekat ima i tri sprata na kojima su predviđene hotelska i celina turističko-poslovnih apartmana.
U okviru hotelske celine smeštene su hotelske sobe i apartmani, a po etažama su projektovane i potrebne servisne i prostorije za održavanje.

Drugu celinu čine turističko-poslovni apartmani. Kako je objašnjeno, zbog trenutnog stanja na tržištu, investitor je procenio da su mu ovakvi prostori pogodni, pa su turističko-poslovni apartmani projektovani u severnim i južnim krakovima objekta, potpuno odvojeni od hotela, i svaki sa svojim komunikacionim jezgrom.

Na završnoj etaži potkrovlja sa tavanom, projektovane su dve celine i to hotelska i celina stambene namene.

U okviru hotelske celine su, isto kao na nižim spratovima, predviđene hotelske sobe i apartmani. Razlika je u tome što su smeštajne jedinice dupleks apartmani kao najluksuzniji deo hotelske ponude. U potkorovlju i tavanu planirana je i jedina sigurna zona objekta sa potvrđenom stambenom namenom, a projektom su predviđene dupleks jedinice.

Prva etaža ispod prizemlja je prvenstveno projektovana kao garaža, ali dobar deo nje predstavljaju tehnički i servisni prostori namenjeni zadovoljavanju potreba hotela kao i tehnički prostori u službi funkcionisanja i održavanja ostalih delova objekta.

Druga etaža ispod severnog dela objekta koja je namenjena isključivo garažiranju.

Ukupna bruto građevinska površina objekta je 9.645 m2. Hotelski deo obuhvata 60 smeštajnih jedinica, od čega 42 hotelske sobe i 18 apartmana. Predviđeno je da ima i 54 turističko poslovna apartmana. Objekat će imati i 16 stanova, i to dva jednosobna, 12 dvosobnih i dva trosobna.

Planirano je ukupno 95 parking mesta, od čega 52 u garaži, a 43 tri u spoljašnjosti objekta.

Projektom je predviđena fazna gradnja objekta. Faza 1 obuhvata podzemni deo objekta sa podzemnim etažama. Ova faza je podeljena na dve podfaze, pri čemu prva obuhvata dvospratnu garažu sa nivoima Po-2 i Po-1, zajedno za ulaznom rampom. Druga podfaza podrzaumijeva gradnju ostatka garaže u delu etaže Po-1.

U okviru druge faze planirana je gradnja nadzemnog dela objekta. Podijeljena je na tri podfaze, pri čemu prve dve obuhvataju bokove objekta sa etažama Pr+3+Pk (+Tv) na kojima je projektovano poslovanje na etaži Pr, turističko-poslovni apartmani na etažama 1, 2 i 3 i stanovi na etaži Pk.U okviru treće podfaze planirana je gradnja centralnog dela objekta sa etažama Pr+3+Pk(+Tv) na kojima je projektovan hotel kategorije 4**** sa kondo modelom poslovanja.

Investitoru se ostavlja mogućnost da faznost u izvođenju prilagodi svojim potrebama i promeni navedeni redosled.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!