fbpx

U kojoj evropskoj državi je Hrvatska vodeća inostrana destinacija?

Split, Hrvatska

U susret glavnom letnjem delu sezone austrijski organizatori putovanja sproveli su tržišne analize prema kojima je Hrvatska u samom vrhu najtraženijih inostranih destinacija Austrijanaca. Organizator putovanja Gruber Reisen je među svojim klijentima i kupcima, odnosno na 1.200 ispitanika, sproveo istraživanje pod nazivom „Barometar putovanja u 2022. godini“ prema kojem je Hrvatska vodeća i najtraženija destinacija na austrijskom tržištu.

„Austrija je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam, a našoj zemlji u prilog ide podatak iz istraživanja prema kojem se čak 95 posto Austrijanaca izjasnilo da svoj odmor želi provesti unutar Evrope. Optimizam daju i drugi pokazatelji prema kojima gotovo svaka druga osoba na tržištu Austrije želi putovati više nego prošle godine, a pritom žele otkrivati nove destinacije, kulturnu i eno-gastronomsku ponudu, kao i ponudu aktivnog turizma“, naglasio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji, nadodavši kako sigurnost u odredišnoj destinaciji ostaje važan aspekt prilikom rezervacija putovanja.

Rezultati istraživanja takođe pokazuju kako je volja i želja Austrijanaca za putovanjima velika obzirom da je 53 posto ispitanika već bukiralo putovanje u ovoj godini. Pritom se oko 65 posto ispitanika izjasnilo da preferira kupališni odmor, odnosno sunce i more kao motiv dolaska, dok posete gradovima postaju sve interesantniji te se nalaze na drugom mestu po izraženom interesu. Dodajmo kako je rezultate ovog istraživanja prenio i popularni online stručni magazin Traveller Online.

Istraživanje pod nazivom „Ruefa Reisekompass u 2022. godini“ proveo je i poznati organizator putovanja Ruefa Reisen GmbH na uzorku od 1.500 ispitanika. Prema dobijenim rezultatima Hrvatska se nalazi na visokom drugom mestu najtraženijih destinacija na austrijskom tržištu, odmah iza vodeće Italije, a ispred zemalja kao što su Nemačka, Grčka i Španija. Rezultate ovog istraživanja preneli su i brojni popularni online stručni magazini kao što su Traveller Online, Tip Online i Ots.

„Rezultati ovih istraživanja, kao i povratne informacije partnera s nama ostalih važnih tržišta kao što su Nemačka, Slovenija, Poljska ili Češka, potvrđuju kako je interes za putovanjima i Hrvatskom vrlo izražen.“, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Izvor: Hrvatska Turistička Zajednica

Fotografija: Hrvatska Turistička Zajednica

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!