fbpx

U julu i avgustu besplatne ekološke pešačke ture na Velikom ratnom ostrvu 

D5991EA9-32E4-4B68-B325-B5B4DD7B3078

Gradska opština Zemun nastavlja realizaciju projekata koji promovišu Zemun kao prirodnu oazu i srce ekološkog turizma Beograda, saopštili su iz ove opštine.

Tokom jula i avgusta građani će biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.

U pratnji vodiča iz Opštine Zemun, u toku besplatne pešačke eko-šetnje posetioci će biti upoznati sa istorijatom ostrva, režimima zaštite, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom ostrva, a posebno autohtonim i ugroženim vrstama, specifičnostima, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine, unošenja invazivnih vrsta, preteranog korišćenja, urbanizacije, saopšteno je iz opštine. 

Nakon dvosatne šetnje “stazom zdravlja” u okviru druge zone zaštite na ostrvu, u zelenom amfiteatru će se diskutovati o zaštiti prirode i prirodnim vrednostima ostrva i realizovati šaljivi eko-kviz i eko-radionice za decu.

Ture će se održavati petkom i subotom, sa početkom u 9 časova, a trajaće tri sata. Prvi termin je 8. jula, a poslednji 20. avgusta. Mesto okupljanja je na izlasku sa pontonskog mosta na plaži Lido.

– Potrebno je poneti flašicu vode, šešir ili kačket, i imati adekvatnu obuću i odeću za boravak u prirodi – navodi se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!