fbpx

U Hrvatskoj održana simulacija prvog poslovno privatnog događaja

pexels-oleg-magni-2058130

Sinoć se u zagrebačkom Rooftop Lateral restoranu održao prvi pilot projekat poslovno privatnog događaja.

Prvo je to događanje u Hrvatskoj, kojem je cilj dokazati da je održavanje događanja sigurno i zapravo predstavlja korak do starog normalnog. Devedesetak zvanica okupilo se kako bi učestvovali u ovom svojevrsnom istraživanju, čiji je cilj dokazati da je održavanje događanja sigurno. Idejni začetnik projekta je Nezavisna udruga ugostitelja, uz veliku podršku Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Predsednica Udruge, Žakline Troskot ističe da se projekat pripremao od marta ove godine i jako su ponosni što se njihova ideja realizovala. Svi ucčesnici su osobe koje su se dva puta vakcinisane, a nakon nedelju dana podvrgnut će se testiranju. “Ako rezultati budu povoljni očekuje se i skora normalizacija poslovanja ugostiteljske, event, no i ostalih povezanih industrija, koje su pretrpele velike gubitke budući da su neke od njih zatvorene već 15 meseci“, navodi Troskot.

Epidemiološkinja iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dr.sc. Dijana Mayer, istaknula je važnost vakcinacije, jer će veliki postotak vakcinisanih građana uveliko pojednostaviti život i omogućiti održavanje događanja, no i puno veću mobilnost ljudi. 

Epidemiološka ograničenja mnogima su otežala život, a posebno ugrožena skupina je ugostiteljska djelatnost. Pad prometa u ugostiteljstvu u prva četiri mjeseca 2021. godine u odnosu na isto razdoblje 2019. godine iznosi 55,5%.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!