fbpx

U hrvatske luke u junu uplovili prvi ovogodišnji strani brodovi za kružna putovanja

cruise-3703999_1920

U razdoblju od januara do juna 2021. u hrvatske morske luke uplovilo je šest stranih brodova za kružna putovanja s ostvarenih 15 kružnih putovanja. Na tim brodovima bila su 8 203 putnika, koji su u Hrvatskoj boravili 43 dana, govore podaci Državnog zavoda za statistiku ( DZS ).

Od ukupno ostvarenih 15 kružnih putovanja, 11 ih je ostvareno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a preostala četiri u Splitsko- dalmatinskoj županiji.

Najposećenija luka je Dubrovnik

Najviše poseta stranih brodova za kružna putovanja imala je luka Dubrovnik (12 poseta), slede luke Split (osam poseta) i Korčula (sedam poseta).

U razdoblju od januara do juna 2021. broj putovanja stranih brodova za kružna putovanja na istom je nivou, a ukupan broj dana boravka brodova manji je za 8,5% u odnosu na isto razdoblje 2020. Broj putnika na stranim brodovima za kružna putovanja u prvih šest meseci 2021. porastao je za 119,5% u odnosu na isto razdoblje 2020., kada su zbog pandemije bolesti COVID-19 bile uvedene strožije epidemiološke mere koje su ograničavale broj putnika na tim brodovima.

U odnosu na prvih šest meseci 2019., broj putovanja stranih brodova za kružna putovanja manji je za 94,5%, dani boravka brodova manji su za 92,2%, dok je broj putnika na tim brodovima manji za 98,0%

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!