fbpx

U Dubaiju se otvara se najveći panoramski točak na svetu

ferris-wheel-4792152_1920

Od narednog meseca u turističkoj ponudi Dubaija naći će se i panoramski točak, koji će ujedno biti najveći na svetu.

Najveći točak za panoramsko razgledanje grada na svetu biće visok 250 metara, te će biti 80 metara viši od najvećeg panoramskom točka u Las Vegasu. Biće otvoren 21. oktobra u Dubaiju.

– Rekordni Ain Dubai zaseniće Singapur flajer, kao i popularno Londonsko oko, od kojeg će biti dvostruko veći – naveo je direktor projekta Ronald Drejk.

Konstrukcija Ain Dubaija imaće 48 zatvorenih kabina, od kojih neke mogu da prime i do 40 putnika. Ukupno 1.750 zainteresovanih građana imaće priliku u jednom trenutku da razgleda grad iz ovog veličanstvenog zdanja.

– Svaka kabina veća je od dva dvospratna autobusa. Na točku će biti dostupne tri vrste kabina, jedne će imati striktno posmatračku ulogu, druge će uključivati i pristup hrani i piću, a treća vrsta kabina definiše se kao privatna i može se prilagoditi za večere, poslovne sastanke i druge događaje – navodi Drejjk.

Svaka vožnja će trajati 38 minuta, a prilikom nje posetioci će moći da uživaju u pogledu na grad, ali i na obalu Dubaija.

Po otvaranju Ain Dubaija, ova turistička lokacija nastojaće da se pozicionira visoko u svetskom vrhu kad je reč o ovakvoj vrsti turističke ponude.

Ekonomista Osman Kalid rekao je da je fokus na turizam bio jedna od glavnih strategija UAE, a pogotovo Dubaija, kao i da je otvaranje najvećeg panoramskog točka samo nastavak aktvinosti na jačanju takozvanog avanturističkog i luksuznog turizma u Dubaiju.

U julu 2021. godine zvaničnici u Dubaiju otvorili su 200 metara dubok bazen s podvodnim gradom, a u proteklom periodu otvoren je i jedan od najdužih zip-lajnova na svetu XLine.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!