fbpx

U dosadašnjem delu avgusta u Hrvatskoj s tržišta Nizozemske ostvareno 780 posto više dolazaka

croatia-1185084_1280

U Hrvatskoj je u tou jako dobra sezona, a među stranim tržištima s najvećim turističkim prometom u avgustu, uz Nemačku, Sloveniju, Poljsku, Austriju i Češku, nalazi se i tržište Nizozemske s kojeg je ostvareno više od 116.000 dolazaka te više od 852.000 noćenja što u odnosu na isto razdoblje avgusta prošle godine predstavlja rast od 780 posto u dolascima i 643 posto u noćenjima.

„Tržište Nizozemske tradicionalno se nalazi među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet, a kada brojke iz avgusta ove godine uporedimo s istim razdobljem avgusta rekordne 2019. godine, ostvarili smo 8 posto više dolazaka te 92 posto rezultata u noćenjima. Nizozemci od smeštaja i dalje najčešće biraju kampove u kojima su u avgustu ostvarili više od 506.000 noćenja, a u dosadašnjem delu godine u kampovima su ostvarili više od 880.000 noćenja“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako Nizozemci, nakon kampova, najviše noćenja ostvaruju u objektima u domaćinstvu i hotelima.

Dosadašnji tok sezone s tržišta Nizozemske komentarisao je i direktor Predstavništva HTZ-a za zemlje Beneluksa Ivan Novak koji je poručio kako su najave za ostatak leta vrlo dobre. „Nizozemska nikada u istoriji nije imala više avionskih linija prema Hrvatskoj. Na primer, samo prema Splitu prometuje šest aviolinija dnevno, KLM je uveo novu liniju prema Dubrovniku, dok Ryanair leti iz Eindhovena i Maastrichta za Zadar uz već postojeće linije Transavije, Easyjeta i Croatia Airlinesa. Novost u ovoj godini je da će Ryanair od prosinca leteti iz Eindhovena za Zagreb, čime će Hrvatska gostima iz zemalja Beneluksa biti još dostupnija tokom čitave godine. Verujemo kako će ostatak sezone proteći u skladu s očekivanjima te kako ćemo se dodatno približiti rezultatima ostvarenim u 2019. godini“, zaključio je Novak.

Dodajmo kako u Hrvatskoj boravi nizozemski novinar Jaan Juriaan Teuling, koji će u organizaciji Hrvatske turističke zajednice te uz podršku sistema turističkih zajednica u narednim danima obići Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju, odnosno Trogir, Split, Hvar, Korčulu, Dubrovnik i Cavtat te grad Zagreb s okolinom. Fokus putovanja je na ukupnoj turističkoj ponudi navedenih destinacija, a materijali će biti objavljeni u posebnom vikend izdanju dnevnog lista FD Persoonlijk koji izlazi u izdanju od 150.000 primera i čiji su čitaoci u prvom redu nizozemski poduzetnici i ekonomisti koji spadaju među osobe s najvišim primanjima u zemlji, kao i u inflight magazinima KLM-a, Flying Dutchman magazinu, koji se štampa u preko 180.000 primeraka te u Holland Herald magazinu, koji se štampa u preko 100.000 primeraka.

Nakon ovog putovanja Hrvatska će tokom septembra i oktobra biti domaćin predstavnicima jednih od najčitanijih medija u Nizozemskoj. Dodajmo kako emisija Expeditie Robinson, koja je snimana ovog proleća na području Zadarske županije, uskoro kreće s emitovanjem te se očekuje kako će ju pratiti oko 1,5 miliona gledalaca.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!