fbpx

U Crnoj Gori tri puta više gostiju nego prošle godine

montenegro

U Crnoj Gori, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, trenutno boravi 33.000 turista što je gotovo tri puta više nego prošle godine, odnosno za trećinu više u odnosu na 2019.

Portparolka Nacionalne turističke organizacije (NTO), Nina Vukčević, kazala je da u crnogorskim hotelima odmara oko 15.000 turista što je dva puta više u odnosu na prethodnu godinu, dok u privatnom smeštaju boravi oko 18.000 gostiju odnosno tri puta više u poređenju sa prošlom godinom.

– Najviše turista boravi na budvanskoj rivijeri, a gotovo sve crnogorske opštine beleže dva do tri puta veću posetu u odnosu na isti period prethodne godine – rekla je Vukčević agenciji Mina-business.

Ona je, govoreći o strukturi turista, kazala da je ona raznovrsna.
– Pored domaćih gostiju koji u velikom broju provode praznike širom Crne Gore, u našoj zemlji trenutno odmaraju i turisti iz regiona, Francuske, Velike Britanije, Švedske, Finske, Holandije, Nemačke, Mađarske i Turske, a takođe primetan je i značajan dolazak crnogorske dijaspore koja tradicionalno praznične dane provodi u Crnoj Gori – navela je Vukčević.

Vukčević je, govoreći o očekivanjima za kompletnu turističku sezonu, prema najavama ugostitelja, kazala da ih, pored uspešne promocije Crne Gore na emitivnim tržištima i otvaranju ka nekim novim tržištima, ohrabruje u pogledu uspješnosti predstojeće sezone i dobar buking koji Crna Gora bilježi u ovom trenutku.

– Prema informacijama turističke privrede u narednom periodu očekujemo organizovane grupe turista iz Izraela, Poljske, Velike Britanije, Luksemburga, Mađarske i Francuske. Takođe, ove sezone biće aktuelno tržište Skandinavije i Kazahstana sa kojima imamo izuzetno dobru avio povezanost – rekla je Vukčević.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!