fbpx

U Čanju će se graditi luksuzni kompleks Amma Resort sa hotelom i osam vila

hotel room

Na listu razvojnih projekata u oblasti turizma Vlada Crne Gore je u četvrtak, 5. novembra, bez održavanja sednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova, uvrstila izgradnju još dva hotela. Kako je saopšteno, reč je o hotelskom kompleksu Amma Resort koji se gradi u Čanju, i o kondo hotelu Black Pine, koji će biti izgrađen u Mojkovcu.

– U prijavi preduzeća Amma Resort sa sedištem u Podgorici, između ostalog je navedeno da kompanija planira investiciju u izgradnju hotelskog kompleksa po mešovitom modelu poslovanja u Čanju. Hotel će imati pet zvezdica – navodi se u Vladinom saopštenju.

Hotelski kompleks je ukupnog kapaciteta 483 smeštajne jedinice, od čega u samom hotelu 241, a u osam luksuznih objekata-vila još 242 smeštajne jedinice.

– Predračunska vrednost investicije iznosi 77,01 mil EUR (sa PDV-om), od čega investicija u hotel iznosi 41,22 mil EUR, a namera investitora je da u okviru kompleksa otvori 241 radno mesto – navode iz Vlade.

U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je dostavio korporativnu garanciju izdatu od strane preduzeća Čelebić DOO, kao osnivača DOO Amma Resort, u iznosu od 15 mil EUR u korist Vlade Crne Gore. Predmetnom garancijom se garantuje realizacija planirane investicije iz dinamičkog plana investicije, biznis plana i revidovanog glavnog projekta.

– U dokumentaciji je dostavljena i prijava građenja za hotelski kompeks od 16. oktobra 2020. godine – ističu iz Vlade.

Realizaciju ove investicije nedavno su za naš portal najavili i iz kompanije Čelebić, koja razvija i projekat Verde Village u Podgorici.

Osim dva nova, na listi razvojnih projekata u oblasti turizma nalaze se i hoteli Kolašin Resort & SpaBrezaBjelasica 1450K16, zatim hotel D sa depadansom E, kao i kompleksi Elite Hotel & Residence  i Montis hotel & resort u Kolašinu. Na listi su i Durmitor Hotel and Villas i Bobotov hotel and resort na Žabljaku, Kraljičina plaža u Miločeru i Boka Place u Tivtu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!