fbpx

U Budvi više od 22.000 turista, najviše iz Srbije

montenegro-3694783__340

Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi 22,48 hiljada registrovanih gostiju, što je 17% više u odnosu na prošlu godinu, pokazuju poslednji zvanični podaci koje Turistička organizacija Budva (TOB) dobija direktno od hotelijera i iz sistema za prijavu boravka.

Iz TOB-a je saopšteno da u hotelima odmara 11,77 hiljada turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Kazahstana, Velike Britanije, Češke, Poljske i Egipta.

U odnosu na prošlu godinu, turista u hotelima je više za 30 %.

– U privatnom smeštaju je 10,23 hiljade registrovanih gostiju, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Nemačke i Poljske – precizirali su iz TOB-a.

U ostalim vidovima smeštaja je registrovano 480 gostiju.

Prema podacima TOB-a i proceni broja gostiju u privatnom smeštaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja Opštine Budva, u tom gradu ukupno boravi oko 32 hiljade gostiju, odnosno 23 % više nego u istom periodu prošle godine.

Iz TOB-a su podsetili da je prema preliminarnim podacima Monstata, tokom prvih sedam meseci u Budvi ostvareno 234,98 hiljada dolazaka i 945,82 hiljade noćenja u kolektivnom smeštaju.

Od tog broja, 207,96 hiljada se odnosi na dolazak stranih, a 27,03 hiljade na dolazak domaćih gostiju.

– Najveći udeo u ukupnom broju dolazaka za prvih sedam meseci u hotelima, ostvarili su gosti iz Srbije, Albanije, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Poljske, Rusije i Hrvatske. Kada su u pitanju vanevropske zemlje, najveći broj dolazaka ostvaren je sa tržišta Izraela, Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Kine i ostalih i azijskih zemalja-zaključuje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!