fbpx

U avgustu kreće realizacija projekta Bigova Bay u Kotoru vrednog oko 300 mil EUR

Kotor - MNE

Sredinom narednog meseca počeće radovi na putnoj infrastrukturi u sklopu projekta Bigova Bay, a vrednost investicije je 1,7 mil EUR, najavio je predsednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

On je za Info Biro saopštio da će strategija izgradnje Kotora u narednom periodu biti usmerena na buduće, kako kaže, respektabilne turističke kapacitete.

– Vi znate da je u ovom trenutku završena prva faza gradnje Blue Kotor Bay-a, hotela sa deset smeštajnih jedinica koji će u drugoj fazi, nakon usvajanja Prostornog urbanističkog plana (PUP) imati preko 500 smeštajnih jedinica i, što je jako bitno, 300 zaposlenih. Tu smo imali i podršku Vlade, koja je dala saglasnost za sporazum koji smo potpisali sa Bigova Bay. Sporazum je “težak” nešto preko 15 miliona, u smislu opremanja zemljišta, i sa zadovoljstvom moram da istaknem da već oko 15. do 20. avgusta krećemo u realizaciju te investicije, na način da će se prvo raditi deo putne infastrukture vredan preko 1.700.000 EUR – kazao je Aprcović.

Smatra da će na velikom dobitku biti svi lokaliteti koji korespondiraju sa budućim rizortom Bigova Bay.

– Sam podatak da je cca 300 mil EUR vrednost ovog projekta, da ćemo imati referentne hotele u tom delu opštine Kotor, prestižne hotelske komplekse, dovoljno govori o tome da ćemo u narednom periodu pozicionirati Kotor ne samo kao izletničku destinaciju, već kao destinaciju koja će da živi 12 meseci – istakao je prvi čovek Opštine.

Za očekivati je i da će se početkom avgusta, nakon usvanja PUP-a, stvoriti neophodni preduslovi za izgradnju hotela iz lanca Marriott.
Takođe, kada je u pitanju projekat izgradnje žičare Kotor-Lovćen, Komisija za otvaranje ponuda je u predhodnih nekoliko dana radila na odabiru najpovoljnijeg ponuđača.

– Nadam se da ćemo u roku od četiri do pet dana imati konačan predlog prema Vladi kako bi se dodelio koncesioni ugovor. To je izuzetno značajan infrastrukturni projekat vredan 24 mil EUR koji će pružiti svim turistima jedan nestvaran doživljaj, i moram da istaknem, prema onome što kaže struka, da će to biti jedan od najlepših projekata na svetu – ocijenio je on.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!