fbpx

Turska više ne traži PCR test za vakcinisane putnike iz Velike Britanije

travel-restrictions-4979476_1920

Dvostruko vakcinisani putnici iz Velike Britanije više neće morati pokazivati negativan PCR test po dolasku u Tursku, potvrdila je vlada te zemlje.

Putnici stariji od 12 godina moraju biti potpuno vakcinisani kako bi se izbegao zahtev, a oni mlađi od 12 godina su izuzeti.

Svi koji dolaze moraju ispuniti online zdravstveni obrazac najviše 72 sata pre putovanja. Turisti ne moraju ispuniti obrazac ako prolaze kroz Tursku na putu u drugu zemlju.

Posetioci iz Velike Britanije moraće predočiti dokaz o vakcinisanju, nedavni oporavak od Covid-19 ili negativan PCR test 72 sata pre putovanja ako nisu vakcinisani.

Odredište, koje je dočekalo dva i po miliona britanskih turista u 2019., uklonjeno je s britanskog crvenog popisa 22. septembra.

Turski turistički odbor u Velikoj Britaniji rekao je da je ta zemlja “spremna i uzbuđena” da poželi dobrodošlicu turistima iz Velike Britanije

“S visokim temperaturama, ljubaznim ljudima, zadivljujućim obalama i prekrasnom domaćom kuhinjom, udaljenom samo nekoliko sati leta, Turska je u postezoni savršeno odredište za britanske porodice.”

Jet2.com i izvršni direktor Jet2holidays Steve Heapy rekli su da su taj vazdušni prevoznik i operater doživeli “ogromnu potražnju” kupaca za putovanjima u Tursku otkad je uklonjena s crvene liste.

“Turska je jedno od naših najpopularnijih odredišta za kupce koji žele kasno letnje sunce, oktobarski odmor ili malo zimskog sunca, pa je ovo zaista fantastična vest za britanske turiste”, dodao je Heapy.

“Osim toga, to je još jedan dobrodošao korak na putu ponovnog otvaranja međunarodne zajednice. Pozivamo druge prekomorske vlade da slede tursku vladu dopuštajući britanskim turistima da iskoriste prednosti uvođenja vakcina.”

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!