fbpx

Turoperatori iz Slovenije i Mađarske u studijskoj poseti Crnoj Gori

pexels-oleg-magni-2058130

Turoperatori iz Slovenije i Mađarske narednih dana boraviće u studijskoj poseti Crnoj Gori, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Predstavnici slovenačkih turoperatora Držina Krumpak, INTOURS DMC, KOMPAS, Ojla, Slo Tours i Galileo 3000 i mađarskih Budavár Tours, Haris Travel, Utazom.com,1000 ÚT imaće priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom destinacije i da na poslovnim B2B radionicama održe sastanke sa turističkom privredom Crne Gore, saopštili su iz NTO CG.

Turoperatori iz Slovenije i Mađarske posetiće Podgoricu, Kolašin, Cetinje, Plav, Gusinje, Nikšić, Budvu, Tivat, Herceg Novi, Bar i Kotor.

Predstavnici slovenačkih turoperatora juče su imali priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Podgorice.

Iz Lokalne turističke organizacije glavnog grada kažu da im je zadovoljstvo podržati studijske posete koje organizuje NTOCG i da se nadaju da će turoperatori iz Slovenije, nakon ove posete, uvrstiti Podgoricu u itinerere za sve buduće ture koje budu pripremali za Crnu Goru.

Ovog puta, odlučili smo da im predstavimo potencijale Podgorice u segmentu gastro i eno turizma kroz posetu lokalnoj vinariji, kazali su iz LTO Podgorica.

Turoperatori su se upoznali i sa ponudom hotela u Podgorici, a jedan od njih bio je i hotel CUE.

Iz hotela kažu da im je zadovoljstvo što su imali priliku da ugoste grupu turoperatora iz Slovenije i da im pokažu njihove kapacitete.

– Ovakve posete su nam važne jer osim što privlače goste u naš hotel, ujedno doprinose promociji Podgorice kao značajne crnogorske destinacije, na idealnoj poziciji između severa i juga. Iskreno se nadamo da ćemo dogovoriti aranžmane i potpisani ugovore sa njima, te uskoro dobiti nove goste iz Slovenije. Mi ćemo se potruditi da, bez obzira da li su korporativni/MICE klijenti u pitanju ili turisti koji dolaze na aktivni odmor, osmislimo primamljive pakete kako bi imali najbolji mogući boravak kod nas i imali želju da nam redovno dolaze – kazala je Mirjana Delić iz hotela CUE.

Matej Pajnik iz slovenačke agencije Galileo 3000 zadovoljan je prvim impresijama.

– Juče smo obilazili Podgoricu, videli dva predivna hotela i vinariju kod gospodina Gorana. Sve nam se izuzetno dopalo i očekujem da narednih dana vidimo još zanimljivosti u Crnoj Gori, te da vam se naredni put vratimo sa grupom turista – kazao je Pajnik.

Turoperatori iz Mađarske trenutno borave u Kolašinu gde su se upoznali sa ponudom kolašinskih hotela i ponudom ski centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450.

Mikloš Hoffmann iz mađarske agencije 1000 UT kaže da prvi put dolazi u Crnu Goru od 2006. godine.

– Prvi utisci su fenomenalni, sve mi je interesantno i novo, a poseban utisak je ostavio kolašinski hotel Bjanka i količina snega koju smo videli, posebno jer u Mađarskoj nemamo priliku da vidimo ovoliki sneg u poslednjih nekoliko godina. Crna Gora ima potencijala za rast na tržištu Mađarske. Planiramo iduće godine programe za Crnu Goru u domenu kulturnog turizma, zavisno od situacije sa letovima – kazao je Hoffmann.

Turoperatori iz Mađarske danas će posetiti Podgoricu i Nacionalni park Skadarsko jezero, nakon čega ih očekuje višednevna poseta primorskim opštinama.

Studijske posete turoperatora se realizuju uz podršku nacionalne avio kompanije Air Montenegro, hotela Bianca Spa & Resort, CUE i Ramada i lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Tuzi, Cetinja, Nikšića, Gusinja, Plava, Kotora, Herceg Novog, Tivta i Bara.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!