fbpx

Turkish Airlines od leta povećava broj letova za gradove regiona

airplane-2619434_1920

Kompanija Turkish Airlines najavila je da će u predstojećoj letnjoj sezoni povećati operacije s ciljem da sve glavne gradove u regiji opsluži s najmanje dva leta dnevno, dok će usluge za odabrana odredišta, prema njihovim najavama, premašiti nivoe od pre pandemije.

Od 27. marta Turkish Airlines planira leteti u Beograd i Sarajevo tri puta dnevno, ujutru, poslepodne i naveče. Kao rezultat toga, dodaće i još sedam nedeljnih rotacija Beogradu i vratiti svoje frekvencije od pre pandemije u Sarajevo.

Osim ovoga, najavili su da će njihova niskobudžetna kompanija AnadoluJet održavati dva sedmična leta iz Ankare za Beograd, tri sedmične linije s istanbulskog aerodroma Sabiha Gokcen do Sarajeva, kao i jednodnevne rotacije iz Antalye za Sarajevo, koje će se nastaviti 4. maja. U ovom trenutku, prema najavama Turskih Airlinesa, AnadoluJet ne planira nastaviti svoje redovne sezonske letove iz Bodruma za Sarajevo, koji su održavani prošlog leta.

Turkish Airlines imaće dva dnevna leta iz Istanbula za Skoplje, Zagreb i Ljubljanu. U međuvremenu, niskobudžetna kompanija obnoviće letove iz Antalije za Skoplje na početku sezone, 28. marta, a tokom leta izvoditi deset sedmičnih rotacija između dva grada. S druge strane, letovi iz Bodruma za Skoplje nisu zakazani, za razliku od prošlog leta.

Turkish Airlines obavljaće jedanaest sedmičnih letova iz svog čvorišta do Dubrovnika, dok avioprevoznik razmatra i uvođenje četiri sedmične linije do Tivta, gde bi se direktno takmičio s prevoznikom Air Montenegro, koji održava liniju na sezonskoj letnjoj bazi.

– Turkish Airlines trenutno leti u sve glavne gradove u regiji, kao što su Beograd, Sarajevo, Podgorica i Ljubljana. Pre nego što se odlučimo za uvođenje nove rute ili povećanje frekvencija unutar naše odredišne mreže, naš tim stručnjaka provodi niz studija fokusirajući se na različite aspekte i uzimajući u obzir performanse naših postojećih destinacija, što takođe ima odlučujuću ulogu u širenju naše mreže. Uz to, važno je voditi računa o raznim promenama na tržištu i imati inicijativu – saopšteno je iz Turkish Airlinesa.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!