fbpx

Turizam u 2021. godini – U Srbiji do sada ostvareno više od 8,5 miliona noćenja i dva miliona dolazaka turista

luggage-933487_1280

Srbija je do sada u 2021. godini ostvarila značajne rezultate u turizmu, a da bi i do kraja godine rezultati bili dobri, preduslov je bolja epidemiološka situacija, poručila je ministarka turizma Tatjana Matić.

Povodom Svetskog dana turizma, ona je istakla da je u Srbiji ostvareno preko 8,5 miliona noćenja do sada i dva miliona dolazaka turista, što su impresivne brojke s obzirom na okolnosti u kojima živimo i radimo.

Podsetila je da je u, za turizam najuspešnijoj, 2019. godini, bilo 10 miliona noćenja, i između 3 i 3,7 miliona dolazaka.

– Interesantno da se u periodu kovida produžio broj dana koji turisti provode u Srbiji, a jedan od razloga za to je i činjenica da smo se našli na “zelenoj listi ” EU, što je bilo značajno da se u Srbiji provodi više vremena – rekla je ona.

Ministarka je istakla da su s obzirom na letnju sezonu optimistička očekivanja bila i za četvrti kvartal, ali je dodala da se sa pogoršanjem epidemiloške situacije više ne može biti optimista.

Ona je podsetila da je preduslov za kongresni turizam, jesenje manifestacije i proslavu nove godine, isključivo bolja epidemiološka situacija.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!