fbpx

Turizam može da postane vodeći sektor domaće privrede – Neophodan zajednički nastup BiH u važnim regionalnim projektima

business-meeting-5395567_1920

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministar Staša Košarac ocenio je juče da turizam u Republici Srpskoj i u celoj BiH ima potencijal da postane top sektor domaće privrede.

Košarac je nakon obilaska štanda Republike Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu istakao da je za Srpsku veoma značajno što promoviše svoje turističke potencijale u gradu, u kojem se, prema njegovim rečima oblikuju ozbiljne odluke o regionalnoj saradnji.

Navodeći da je saradnja država regiona od vitalnog značaja, Košarac je najavio da će političari iz Republike Srpske uložiti napore da njihove kolege iz ostalih delova BiH shvate da moraju da nastupaju zajedno u važnim regionalnim projektima.

– Jedna od grana na koje se to odnosi jeste i turizam. Republika Srpska u toj oblasti ima potencijal koji pokazuje svakodnevno. Veliki novčani prilivi i devizna sredstva koja dolaze u Srpsku predstavljaju adekvatan odgovor na vredan rad naših turističkih radnika i promociju naših turističkih potencijala – rekao je Košarac.

On je ukazao da je neophodan stalni rad na promociji turističkih vrednosti, što je opredeljenje institucija Republike Srpske.

– Treba da se hvalimo rezultatima u Olimpijskom centru Jahorina. To je primer dobre prakse, gde su institucije Republike Srpske podržale investicije, tako da je danas ovaj olimpijski centar adresa sa kojom se svi porede. To je pobeda Republike Srpske i pobeda turizma Srpske – naglasio je Košarac.

Kako kaže, raduje ga činjenica da postoji svest o potrebi da se stvori jedinstveno turističko tržište, jer je to veoma značajno za sve zemlje regiona.

– Takođe, raduje me i to što danas na Sajmu imamo više od 20 izlagača iz Republike Srpske. To pokazuje disperzivan razvoj turističke privrede u Srpskoj. Istovremeno, to je potvrda da Republika Srpska, Vlada i njene institucije imaju odgovornu politiku – ocenio je Košarac.

Košarac je juče zajedno sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Suzanom Gašić i šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađenom Cicovićem posetio izlagače iz Srpske, koji učestvuju na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Na štandu Republike Srpske u Hali 4 Beogradskog sajma više od 20 turističkih organizacija i privrednih subjekata predstavili su svoju ponudu posetiocima najznačajnije turističke manifestacije u regionu.

Beogradski sajam turizam, na kojem nastupa 13 zemalja, svečano je otvoren u sredu, 23. marta i trajaće do nedelje, 27. marta.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!