fbpx

Turististička organizacija Srbije na EMIT-u, nastavak dobre saradnje

TOS na EMIT-u 03

Turski turisti biraju Srbiju! Da su zadovoljni svojim izborom svedoči statistika koja pokazuje stalni rast broja gostiju iz Turske u našoj zemlji.

Turistička organizacija Srbije prepoznaje tursko tržište kao izuzetno značajno i zato intenzivira promociju turističkih potencijala gostima iz te zemlje.

Deo promotivne kampanje je i učešće Turističke organizacije Srbije na 25. Međunarodnom sajmu turizma i putovanja EMIT, gde se predstavlja sa Turističkom organizacijom Beograda.

“Turska je za nas značajno tržište, broj turista i noćenja raste iz godine u godinu, pa su tako prošle godine turisti iz Turske bili na drugom mestu po broju noćenja u Srbiji i dužina boravka im se udvostručila u odnosu na rekordnu 2019-tu.

Sajam turizma, Istanbul

Zato je važno da na ovom tržištu imamo kontinuiranu intenzivnu kampanju, naročito sada kada pored više direktnih letova iz Beograda za Istanbul i leta za Ankaru imamo i direktnu vezu Kraljeva i Niša sa Istanbulom, što nam omogućava da privučemo još veći broj turista iz Turske koji će boraviti na većem broju destinacija u Srbiji”, rekla je direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović.

Tokom trajanja EMIT-a, štandove izlagača obiđe oko 50 000 posetilaca. Sajam turizma u Istanbulu je posetio i ministar turizma i kulture Republike Turske, gospodin Mehmet Nuri Ersoj, a na našem štandu je o turističkim sadržajima u Srbiji razgovarao sa direktorkom TOS-a , gospođom Marijom Labović. 

           

Kako bi što više turista doživelo Srbiju kao turističku destinaciju, TOS intenzivira digitalnu kampanju na više od 15 najznačajnijih turskih sajtova koja će trajati do sredine marta i kojom će se, kako se očekuje, realizovati oko 17 i po miliona impresija. Reč je o nastavku prethodne, izuzetno zapažene kampanje koja je bila realizovana na turskim TV stanicama.

Rezultate ovih kampanja, kao i direktnih susreta i promocije na Sajmu očekujemo već tokom predstojeće sezone kada bi broj turskih turista u našoj zemlji mogao da bude još veći, a  njihov boravak u Srbiji duži.

Izvor: Turististička organizacija Srbije

Fotografije: Turististička organizacija Srbije

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!