fbpx

Turistički savetnici otkrivaju trendove romantičnih putovanja za 2023

F33C60A4-D701-472E-AC48-A73D09B5BB18

Imajući u vidu ono što je po mnogima bila izvanredna godina za mnoge romantike, savetnici za putovanja predviđaju više istih u 2023. Štaviše, segment romantike nastavlja da se širi, pružajući savetnicima više prodajnih opcija.

„Definitivno vidimo ogromno interesovanje za romantične odmore izvan venčanja i medenog meseca kako bismo pokrili životni vek parova – sve od putovanja sa prosidbom i beba na početku do obnove zaveta u kasnijim godinama (ne samo za godišnjice prekretnice) i porodičnih odmora sa ugrađenim romantičnim komponentama da roditeljima damo malo kvalitetnog vremena dok deca rade svoje stvari“, rekao je Džon Hoks, izvršni direktor Udruženja stručnjaka za venčanja i medeni mesec (DVHSA)

,,U areni za venčanja dobijamo čak i više zahteva za bekstvo nego tokom pandemije, kao i ceremonije van mesta na jedinstvenim mestima daleko od odmarališta, a nedelje venčanja planirane skoro kao odmor za goste pored dan ceremonije.”

U međuvremenu, tržište za medeni mesec se širi i uključuje niz varijacija za odmor. „Današnji mladenci imaju više raspoloživih prihoda i gledaju na sveobuhvatna i besprekorna, zgodna iskustva – i spremni su da plate više da bi ih dobili“, rekla je Suzan Pretkus-Combs, vlasnica franšize Dream Vacations u kanjonu Trabuco, Kalifornija.

„Mnogi su stariji i već su mnogo putovali, stoga žele avanturističkiju ili egzotičniju destinaciju, a ne tipičan odmor na tropskoj plaži. Oni koji slave godišnjice često dovode sa sobom svoje šire porodice.”

Hoks je dodao: „Za medeni mesec, prijatelji su postali veoma popularni, gde prijatelji i članovi porodice svraćaju kod para na nekoliko dana; kao i splitmoons, gde je putovanje podeljeno na više od jedne destinacije kako bi oba supružnika bila srećna. I do sada nema kraja potražnji za itinerarima za medeni mesec sa spiskom.“

Pretkus-Combs je rekla da viđa sve više parova koji putuju zajedno da bi proslavili zajedničke godišnjice. „Krstarenja su i dalje posebno popularna za velike grupne proslave“, rekla je ona.

Aggie Batista, vlasnica Dream Vacations-a sa sedištem u Rockavay Parku, NI, predložila je savetnike koji rade na unapređenju svog poslovanja promovisanjem putovanja sa predlogom. „Ako možete dovesti klijenta na putovanje sa predlogom, to može dovesti do odredišnog venčanja, medenog meseca, meseca za bebu.”

Alison Trejsi, nezavisna savetnica u Dream Vacations u Orlandu, rekla je da njeni parovi na medenom mesecu, nadoknađuju izgubljene medene mesece zbog pandemije i porasta jedinstvenih ideja za medeni mesec.

„Pošto su ograničenja i zahtevi COVID-19 u suštini stvar prošlosti, sve više ljudi proširuje svoje vidike i želi da putuje na destinacije o kojima možda nisu ni razmišljali u prošlosti – ovo posebno važi za klijente na medenom mesecu“, rekla je ona.

Trejsi je primetila da se oko 70 % medenih meseci koje ona rezerviše nalazi na Karibima. „Ali sada, velika većina mojih klijenata na medenom mesecu traži destinacije van puta ili destinacije koje su jedinstvene. “, rekla je ona.

Što se tiče kvalifikovanih klijenata, Džejms Bergli, predsednik Be All Inclusive u Fallstonu, Md. – koji je nekada imao karijeru fotografa – odmiče se od koncepta prodaje u korist služenja kao vodič za svoje klijente.

,,Mi ne ‘prodajemo odmarališta’ – vodimo naše parove kroz mnoge varijable koje treba uzeti u obzir pri odabiru odredišne lokacije za venčanje i pomažemo im da naprave najbolji izbor za njih, uzimajući u obzir sve različite varijable koje utiču na ulogu”, rekao je on.

„Iskustvo u fotografisanju venčanja na destinaciji godinama zaista jedinstveno pozicionira našu agenciju, kao i vođenje nevesta kroz ceo proces, a zapravo prisustvo na dan venčanja bezbroj puta sa našim parovima dalo nam je perspektivu koju većina drugih prodavaca venčanja nema.”

U konačnoj analizi, svi znaci ukazuju na rekordnu godinu za sektor romantike.

„Očekujemo da će 2023. godina biti rekordna za stručnjake za romantična putovanja“, rekao je Hoks. „Mnoga odmarališta su već u potpunosti rezervisana za odredišna venčanja ove godine, parovi traže medeni mesec sa spiskom, a članovi DVHSA nam kažu da imaju ogromnu potražnju za putovanjima na godišnjice, obnavljanjem zaveta, bebama i drugim vrstama romantičnih odmora.”

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Unsplash


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!