fbpx

Turistički novinari nagradu za izvrsnost u turizmu dodelili Novom Sadu

Novi Sad foto V Velickovic NS-EPK

Nagradu “Zlatna jabuka” za izvrsnost u promovisanju i podizanju nivoa razvoja turizma, danas je na svečanosti u Gradskoj kući, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću uručio predsednik Svetske federacije turističkih novinara i pisaca Tižani Hadad.
Nagrada, koju je pomenuta organizacija osnovala 1970. godine, do sada je uručena 40 puta gradovima među kojima su bili Ljublјana, Plovdiv, Dubrovnik i drugi.
– Ovo je veliko priznanje za sve građane, turističke radnike i radnike uslužnih delatnosti. Nagrada je legat i obaveza budućim generacijama, putkaz kuda i kako dalјe, da budemo još dostupniji i interesantniji kao turistička destinacija. Da uvek bolјe i više radimo, ceneći sve dobro što smo postigli. Nagrada je kruna u 2022. godini koja je posvećana promovisanju našeg grada kao Evropske prestonice kulture, i jasno se vidi koliko su povezani privreda, kultura i turizam. Ovakve potvrde ne dolaze preko noći, niti su rezultat markentiških trikova, već su stečene posvećenim radom i verom velikog broja lјudi. Nagrada “Zlatna jabuka” ostaje u biografiji Novog Sada i dičićemo se njome kako bismo bili još konkurentniji u regionu, ali, napominjem, sve što radimo, radimo da bi mladi lјudi ostali ovde. Zbog njih gradimo mostove, puteve, fabrike, škole, organizujemo manifestacije i festivale. Ulažemo kontinuirano da bi lјudi ostali na ovim prostorima, jer suština je u lјudima – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Tižani Hadad zahvalio se na prelepoj dobrodošlici i čestitao gradonačelniku Vučeviću što je učinio da Novi Sad osvoji titulu Evropske prestonice kulture.

– Zbog svoje istorije, vaš grad zaslužuje tu titulu, jer je oduvek dom mnogim nacijama i bio je prestonica kulture, ne samo u Srbiji, već i u bivšoj Jugoslaviji. Impresionirani smo radošću života Novosađana, a to znači da je politička i ekonomska situacija u gradu veoma dobra. Naša organizacija je osnovana pre 68 godina, tada su je činile tri zemlјe, a sada smo zastuplјeni u celom svetu i promovišemo turizam, i to onaj koji može biti profitabilan i doprineti bolјem životu. Uverili smo se da Novi Sad zaista zaslužuje “Zlatnu jabuku” – poručio je Hadad.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!