fbpx

Turistička zajednica KS i BH Telecom zajedno u kreiranju platformu Sarajevo City Card

sarajevo

Prvog dana ovogodišnjeg Foruma Sarajevo Unlimited, Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) i BH Telecom potpisali su protokol o poslovno-tehničkoj saradnji kao temelj za razvoj strateškog partnerstva u procesu digitalizacije i unapređenja međusobnog delovanja na realizaciji projekata od značaja za razvoj turizma.

Kroz ovaj protokol definisana je saradnja na prezentaciji turističke ponude; izradi programa, elaborata, projekata i studija, stručnom usavršavanju kadrova, te unapređenju postojećih i razvoju inovativnih rešenja u procesu digitalizacije.

Predsedavajući Komisije Turističke zajednice KS Kenan Magoda kazao je kako je saradnja s BH Telecomom prvi korak Turističke zajednice KS u procesu zaokreta poslovanja ka modernim trendovima i digitalizaciji, te dodao da je zajednička namera kreirati Sarajevo City Card – jedinstvenu platformu koja nudi spektar mogućnosti i koja će biti ekonomski ispativa za turiste.

– Sledeći pozitivne primere i prakse naprednijh zemalja, turistima ćemo ponuditi karticu u kojoj ćemo objediniti niz usluga i proizvoda kao što su javni prevoz, žičara, popust u hotelima i restoranima, poseta muzejima, galerijama i kulturnim institucijama, sportske i muzičke manifestacije, karte za aktuelna dešavanja u gradu, turistički telefonski broj i internet… Sve navedene usluge i proizvode koje će sadržati Sarajevo City Card bile bi povoljnije za krajnje korisnike – naglasio je Magoda.

Na značaj inovacija u procesu digitalne transformacije ukazao je i generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman.

– Mi u BH Telecomu prolazimo put transformacije od tradicionalnog telekom operatera u savremenu digitalnu kompaniju. Verujem da smo prepoznali ulogu inovacija u procesu digitalne transformacije. Upravo zbog toga smo pre tri godine pokrenuli BH Techlab platformu, a na poslednjoj poslovno-tehnološkoj konferenciji objavili smo Javni poziv za mlade inovatore i startup kompanije za šta smo obezbedili 15 miliona KM – kazao je Kahriman.

Dodao je da je kompanija BH Telecom prepoznala projekat Sarajevo City Card kao potencijal za dalji razvoj i unapređenje turizma u BiH.

Cilj je proces digitalizacije započeti što pre i uvezati sve zainteresovane strane od značaja za kreiranje navedene platforme Sarajevo City Card, te nastaviti sa saradnjom sa BH Telecomom kao strateškim partnerom u razvoju projekata koji bi unapredili turističku ponudu i turistima osigurali kvalitetan i ispunjen boravak u Kantonu Sarajevo, saopšteno je iz BH Telecoma.

Šesti forum inovacija, tehnologije i poduzetništva Sarajevo Unlimited 2021 sa temom “Unlimited Inovacije – Koliko smo spremni?”, koji na jednom mestu okuplja institucije, kompanije i mlade, otvoren je 29. novembra gala ceremonijom u sarajevskoj Većnici.

Istovremeno, forum hibridnog karaktera nastavljen je u hotelu Hills, gde se u naredna dva dana govorilo o najznačajnijim temama koje su u vezi sa inovacijama kao faktorima konkurentnosti u poslovanju, turizmu, e-mobilnosti, poduzetništvu i privredi.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!